Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiglo 56 prijava

Grad objavio listu: Poznato tko je od stanovnika Hostela Arena dobio gradski stan

Hostel Arena u Zagrebu
Borna Filic/PIXSELL
22.01.2022.
u 11:00

Kriteriji su, osim toga, bili i prihodi, broj članova obitelji kao i status samohranog roditelja, a prednost su imali stanari hostela Arena, koji ondje žive još od rujna 2020.

Grad je na svojim web stranicama i Aktima gradonačelnika objavio konačnu listu ljudi čiji su domovi teško oštećeni u potresima 2020. godine, te koji će na privremeno korištenje dobiti jedan od gradskih stanova. Na javni poziv objavljen još 15. rujna stiglo je 56 prijava, no samo njih 25 zadovoljilo je sve uvjete natječaja, među kojima je glavni bio da se radi o vlasnicima domova koji su dobili crvene i žute naljepnice.

Kriteriji su, osim toga, bili i prihodi, broj članova obitelji kao i status samohranog roditelja, a prednost su imali stanari hostela Arena, koji ondje žive još od rujna 2020. No velik broj njih nije se prijavio, rekao je prije dogradonačelnik Luka Korlaet, jer im je smještaj u hostelu prihvatljiviji. Korisnici gradskih stanova čija primanja po članu obitelji ne prelaze 30 posto prosječne plaće u Zagrebu, inače, plaćat će zaštićenu najamninu, a oni s 50 posto prihoda po članu morat će izdvajati standardnu najamninu za gradski stan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije