Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Importanne Centar

Pod okriljem noći Grad osvojio pokretne stepenice

Radovi na pokretnim stepenicama u Importanne centru
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/8
29.10.2018.
u 16:23

Pokušaji servisiranja stepenica traju od srpnja i više su puta prekidani. Često je intervenirala i policija

U gluho doba noći, zaštitari grada Zagreba došli su u Importanne Centar i fizički “preoteli” pokretne stepenice od zaštitara koji ih je tada štitio. Rano ujutro, djelatnici Elicoma i Thyssenkrupa ponovno su bušili i lemili, dok se ispred njih vijorio grb Grada Zagreba.

Uprava Centra, podsjetimo, strogo je protiv bilo kakvih radova na stepenicama, a njihovi su zaštitari tjednima stajali i branili im pristup. Ovakav guerilla napad usred noći, kažu u upravi, dokazuje da Grad radi protiv pravila struke i propisa.

– Zanimljivo je također kako je gradska kamera, koja je cijelo vrijeme snimala područje pokretnih stepenica, upravo taj vikend preusmjerena da se taj događaj ne bi snimio – ističu i još jednom su naglasili svoj stav da se pokretne stube ne smiju stavljati u promet jer su nesigurne i ugrožavaju život građana, kao i da posjeduju svu potrebnu dokumentaciju koja to i dokazuje.

– Ne želimo biti svjedocima nekom nesretnom događaju koji Grad evidentno smatra nevažnim kada sigurnost građana stavlja na drugo mjesto – izjavljuju iz uprave, a kažu da su spremni i na pravne postupke pa će, ukoliko se i dalje ne budu poštovali hrvatski zakoni i propisi koje je Grad kršio u više navrata, reagirati prema Europskoj Komisiji.  

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Iz Grada Zagreba dali su vrlo kratak odgovor.

– Grad Zagreb u interesu javnosti preuzeo je kontrolu nad javnim prolazom u zakonskim okvirima te je tako onemogućeno daljnje blokiranje popravaka pokretnih stepenica od strane Importanne centra d.o.o. Radovi se nastavljaju i očekujemo da će građani uskoro moći nastaviti koristiti stepenice neometano – rekao je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić.

A reakcija građana na novu situaciju mješavina je čuđenja, ali i frustracije.

– Tko zna tko tu pije, a tko plaća – komentar je jednog od prolaznika.

 

 

Komentara 7

Avatar Nick2k
Nick2k
18:17 29.10.2018.

Većinu kvadrata hodnika te rupe Importanne je uspjevao predstaviti kao javni prostor za koji održavanje plaća grad, a izvode oni sami. Riječ je brutalnim brojkama od kojih ta firma živi godinama. Ni grad ni ta ekipa neće reći o kojem se novcu radi jer bi kod ovih prvih netko trebao ići u zatvor za plaćanje od izgradnje, a ovi durgi ne žele negativni publicitet. Dakle, netko je u gradu očito prošle godine stvarno izračunao kvadraturu koju koriste pješaci koristeći pothodnik i srezao ugovor. Ovo su posljedice. Zaključak, u Hrvatskoj si uspješan poduzetnik samo ako sišeš razne javne proračune.

RO
rojnik
16:40 29.10.2018.

A kome to nije u interesu da stepenice ponovno prorade?Ne kužim igru.

Avatar maxist
maxist
17:49 29.10.2018.

Nije u interesu nesposobne uprave centra koja se kapricira i želi od našeg -gradskog novca naplatiti ono što ne rade ni pošteno ni korektno (3 i pol milje). Grad je popravio i normalno da ne plaća njihov nered i neradd ! Iznimno -Bandić je u pravu i radi u interesu svih da se ne muče na stepenicama,stariji ,bolesni,majke s djecom itd. Centar guli poduzetnike i muze na sve strane.....jeli ikad itko vidio njihov izvještaj o radu ????. Nikome ne polažu račune nizašto.........Znate li kolike su im plaće.? Kao da su u EU parlamentu............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije