Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade

Grad nagradio zaslužne

nagrade
Marko Lukunić/Pixsell
01.06.2010.
u 10:01

Na svečanosti u Gradaskoj skupštini gradonačelnik Milan Bandić priznao pogreške te pozvao na više požrtvovnosti i odgovornosti.

Osim dodjele nagrada zaslužnim sugrađanima, Dan grada na jučerašnji blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata obilježile su i suptilne poruke gradonačelnika Milana Bandića i Borisa Šprema, predsjednika Gradske skupštine.

Ruka suradnje

SDP i Šprem uime Gradske skupštine više su puta upozorili da imaju problema jer njihov gradonačelnik Bandić opstruira suradnju, no njegove su jučerašnje riječi, barem načelno, dale nadu da bi mogao pružiti ruku suradnje.

– Nerijetko mi se čini da mi političari nismo pokretači, već kočnice napretka. Često su građani i njihova prava žrtve našeg politikantstva, ega i sitničarenja. Vrijeme je da u interesu općeg dobra pokažemo više odgovornosti, pa i požrtvovnosti – kazao je Bandić. Gradonačelnik je priznao da je i griješio.

– Ne bježim od činjenice da smo napravili neku pogrešku ili propust. Mislim na rješavanje prometnih problema, uređenje donjogradskih blokova, gradnju kongresnog centra i zračne luke – naveo je Bandić krucijalne projekte kao propuste. Šprem se pozvao na stručnjake kao temelj za odlučivanje.

– Treba im prepustiti iznošenje argumenata na kojima se temelje naše rasprave i odluke. Pozivamo građane koji najbolje uočavaju probleme grada da sudjeluju u radu vijeća i mjesnih odbora – kazao je Šprem.

Petnaest priznanja

Nagrade grada za zasluge dobili su filmski redatelji Goran Dević i Zvonimir Jurić za film “Crnci”, Nikola Dragaš za dostignuća u kuglanju, znanstvenica Daniela Angelina Jelinčić za knjigu “Abeceda kulturnog turizma”, književnik i novinar Miljenko Jergović za knjigu “Volga, Volga” i cijeli opus, inovator i direktor Dok-Inga Vjekoslav Majetić za rezultate tvrtke, akademik Zvonimir Mrkonjić za knjigu “Suvremeno hrvatsko pjesništvo”, slikar i grafički dizajner Alfred Pal za životno djelo.

Nagrađen je akademik Eugen Pusić za doprinos društvenim znanostima, akademik Željko Reiner nagrađen je za doprinos kliničkoj i preventivnoj medicini, a Savez inovatora Zagreb u povodu 60. godišnjice osnivanja udruge. Mensur Šehić nagrađen je za rezultate u veterinarskoj medicini, koreografkinja Tihana Škrinjarić za promidžbu plesne scene kod nas i u svijetu, glazbenik i publicist Vice Vukov posmrtno je nagrađen za doprinos glazbenoj umjetnosti, Zagrebački računalni savez nagrađen je za rezultate na državnim učeničkim natjecanjima iz informatike i računalstva, a Ivana Žiljak Stanimirović za unapređenje grafičkog dizajna, osobito u zaštiti od krivotvorenja

Komentara 1

DO
doktorica
10:11 01.06.2010.

Te greške smo skupo platili pa je red da sada dođu sposobni ljudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije