Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun

Grad izbacio pet zakupaca lokala

'19.08.2011., Zagreb - Ozaljska 52. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
21.08.2011.
u 23:12

Pet zakupaca poslovnih prostora u vlasništvu Grada, poput trgovine obuće Šimecki, ostali su bez adrese na kojoj su donedavno obavljali svoje djelatnosti.

Pet zakupaca poslovnih prostora u vlasništvu Grada, poput trgovine obuće Šimecki, ostali su bez adrese na kojoj su donedavno obavljali svoje djelatnosti. Gradonačelnik Milan Bandić ove im je godine otkazao ugovore o zakupu, a razlozi su – neplaćanje najamnine, komunalnih naknada, nekorištenje poslovnih prostora te njihovo davanje u podnajam.

Bez rada nakon 68 godina

Trgovina Šimecki, koja se koristi gradskim prostorom u Ozaljskoj 52, duguje čak 71.574,05 kuna, i to bez kamata. No taj dug više nije toliko važan jer se trgovina površine 54,2 četvorna metra zatvara prvenstveno zbog davanja gradskog prostora u podnajam.

Naime, Šimecki je prostor u Ozaljskoj iznajmljivao sestrinskoj tvrtki Šimecki-trgovina, što je naljutilo gradske oce.

– Budući da je provedenim očevidom utvrđeno da zakupnik ne obavlja djelatnost u prostoru nego to obavlja društvo Šimecki-trgovina d.o.o, a provjerom knjigovodstvenog stanja da ne podmiruje zakupninu, otkazuje se ugovor o zakupu poslovnog prostora – oštar je sud gradonačelnika koji je ovoj trgovini, koja posluje već 68 godina, zapečatio rad.

Ista je sudbina zadesila i krojačku radionicu u Petrinjskoj 38. Iako je Grad od zakupnika, nakon nekoliko opomena, uspio naplatiti potraživanja, ugovor su im otkazali jer krojač se više ne koristi prostorom, a u međuvremenu mu se nakupio i novi dug od 18.254 kune.

– Prostor na toj adresi i dalje je zatvoren i posve zapušten. Naime, Grad Zagreb može ugovor o zakupu otkazati u svakom trenutku ako zakupnik ne plati zakupninu u roku od 15 dana od dana kada je primio pisanu opomenu – poručili su iz Grada. Tek uz sile opomena Grad uspije naplatiti dio svojih potraživanja. Ali koliko je novca zbog kašnjenja neplatiša izgubio u gradskoj blagajni, prava je tajna.

Još nema izračuna

O točnom iznosu, unatoč konkretnom upitu, baš nitko nije htio govoriti.

– Budući da polugodišnje stanje za tekuću godinu još nije izrađeno, prema stanju naplate na dan 30. travnja naplaćeno je 75 posto zaduženja – tek je poručila Ninoslava Zeković, pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
17:03 22.08.2011.

Piše: Lana KovačevićVLM - Ali koliko je novca zbog kašnjenja neplatiša izgubio u gradskoj blagajni, prava je tajna. Nije tajna, objavljen je ugovor u večernjaku gdje se jasno vidi potrpis milana bandića ispod načina plaćanja najamnine - ugovor na dvijee godine - zastara plaćanja najamnine nakon jedne godine... Zborjite koliko je godina milan bandić na taj način pljačkao grad Zagreb i vidjet će te količinu opljačkanog novca... Policija je, isto u Večernjaku, objavila što se službeno smatra mitom i korupcijom, u što 100 % spada taj ugovor... No, milan bandić i dalje živi i fotelji gradonačelnika Zagreba... Zašto ga karamarko ne sankcionira? To je glavno pitanje i partisjkoj čelnici jadranki kosor, koja tvrdi kako se bori protiv korupcije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije