Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udar na džep

Grad i Holding dogovaraju više cijene prijevoza i vode

voda
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
16.12.2011.
u 08:56

Poskljupljenje je još uvijek samo hipotetično, poručio je glasnogovornik Holdinga Dušan Viro, dok Davor Povalj, voditelj Vodoopskrbe, poručuje da ima izgleda za rast cijene vode.

Javni prijevoz i voda, po svemu sudeći, poskupjet će početkom iduće godine, kalkulira se na relaciji Grad – Holding.

– Razmatramo sve opcije, još ništa nije sigurno. Jedna od tih opcija je i da se eventualno malo korigiraju cijene. Ipak, jedno je sigurno: ako Grad Zagreb da dovoljno subvencija, ni do kakvih poskupljenja neće doći – kažu iz Holdinga.

No, teško je očekivati da će gradski proračun, koji ionako već puca po šavovima, podnijeti dodatna izdvajanja. Trenutačno se vode razgovori između Grada i Holdinga jer gradska megatvrtka i ne može podići cijene bez odobrenja Grada, odnosno gradonačelnika Milana Bandića.

– Poskupljenje je još samo hipotetično – kaže Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga.

No, cilj je poskupljenja poboljšati poslovanje Holdinga koji će i ovu godinu vjerojatno završiti s oko pola milijarde kuna gubitka. Da su cijene prijevoza nerealne, a s obzirom na 120 novih tramvaja i obnovljeni autobusni vozni park, zna se već godinama te su iz ZET-a poručivali da je tržišna cijena karte oko 25 kuna. Računi za vodu bit će viši i zbog zakonskih izmjena koje predviđaju drukčiji način računanja. Još se ne zna koliko će se povisiti cijena vode jer se još ne zna koji će model obračuna odabrati Bandić i Čović.

– Bit će fiksni i varijabilni dio, pretpostavljam da  će cijena kubika vode neznatno porasti – kazao je Davor Poljak, voditelj Vodoopskrbe i odvodnje.

Komentara 7

NP
Npr19
17:53 16.12.2011.

Tako je. Tako je. Poskupite javni prijevoz na cijenu rate za novi automobil i mjesečnu potrošnju benzina za isti. A vjerojatno i više. Na koliko vam god treba da namirite svoju nesposobnost i lopovluk.

CI
Cipifrend
17:54 16.12.2011.

Zakaj ste skinuli moj komentar? Ne paše vam, jer se ne podudara sa vašim mišljenjem. JADNICI!

DU
Deleted user
14:30 16.12.2011.

Javna nabava Zg Holdinga je leglo korupcije i kriminala. Milijarde se godinama peru i slijevaju u depove sitnih lokalnih serifcica koje se sustavno stiti u vrhu SDP-a. No kako se cuje i dio tih ugovora postaje predmetom istraga mjerodavnih tijela. Gospodo da ste krenuli ranije spasili bi poprilicne svote novaca kojim cete sada tesko uci u trag. Za svaki nariktani i ugovor bez vise ponuda oduzimat imovinu. Zbog pojedinaca ogrezlih u kriminalu i korupciji ispasta cijela firma pa je vrijeme da ljudi napokon progovore .A naivni zagrepacanci vi i dalje sluzite kao kravetine muzarine kad lopovima zaskripi i nemojte se buniti. Oni nisu isti oni su drugaciji,kakvi ??? Vidimo iz prilozenog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije