Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za obnovu

Grad daje milijun kuna za katedralu

Zagrebačka katedrala bez oba dva tornja
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
05.01.2021.
u 11:52

Zagrebačka prvostolna crkva, podsjetimo, teško je stradala u potresu u ožujku. Tada se odlomio vrh južnog tornja, a naknadno je posebnom operacijom uklonjen i vrh sjevernog tornja

        Za obnovu katedrale, koja je pretrpjela štetu u ožujskom potresu, pa i onim naknadnima, Grad Zagreb dodijelit će Zagrebačkoj nadbiskupiji milijun kuna. Piše to u zaključku koji je potpisao gradonačelnik Milan Bandić, a novac će se izdvojiti putem Gradskog ureda za prostorno uređenje, odnosno njegova programa kapitalnih donacija neprofitnim organizacijama. Nakon što novac potroši, biskupija bi Gradu trebala poslati detaljno izvješće o tome kako ga je rasporedila.

Zagrebačka prvostolna crkva, podsjetimo, teško je stradala u potresu u ožujku. Tada se odlomio vrh južnog tornja, a naknadno je posebnom operacijom uklonjen i vrh sjevernog tornja. U potresu koji je prošli tjedan zadesio Petrinju i regiju postojeće pukotine još su se više produbile pa je sada pod hitno potrebno obaviti sanaciju.     

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:16 05.01.2021.

U prosincu 4.500.000 Kn i sad 1.000.000 Kn valjda će biti dosta za oprost grešnog Milana!

HA
HalleluYah
13:42 05.01.2021.

bog ne stanuje u rukotvorenim hramovima nego je blizu svakog. djela apostolska 17.24

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije