Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad Holdingu

Grad će za Gredelj i Zagrepčanku isplatiti oko 126 milijuna eura

Milan Bandić
Goran Jakuš/PIXSELL
26.08.2013.
u 19:37

Javne dvorane u Centru cvjetni, a za koje grad Zagreb nije iskazao apsolutno nikakav interes za njihovo korištenje, u ruke će investitoru Hoto grupi.

Javne dvorane u Centru cvjetni, a za koje grad Zagreb nije iskazao apsolutno nikakav interes za njihovo korištenje, u ruke će investitoru, Hoto grupi. Naime, prijedlog koji je gradonačelnik poslao na sjednicu Skupštine koja se održava u četvrtak, dobio je i zeleno svjetlo od gradskog odbora za financije, što pak znači da će najvjerojatnije biti i usvojen na sjednici. Iako će odbor o prijedlogu raspravljati ujutro uoči same sjednice, većina članova ipak će ga podržati.

Prema prijedlogu gradonačelnika, za dvije dvorane u centru, a koje bi Hoto iznajmio za dućane i kafiće, Grad bi dobio dvorane u Gundulićevoj 5 koje se tek trebaju sagraditi. Ako pak Hoto ne ispuni obvezu iz ugovora u sljedeće četiri godine, gradu će platiti šest milijuna kuna odštete, kolika je vrijednost dviju dvorana u Centru cvjetni.

Odbor je podržao i prijedlog gradonačelnika da za zemljišta Gredelj i bivši kompleks Zagrepčanke grad Zagreb iskoristi pravo prvokupa od Holdinga. Prema procjeni priloženoj u prijedlogu, za Gredelj će grad ukupno Holdingu platiti više od 82 milijuna eura, a za Zagrepčanku 44 milijuna eura.

>>Bandić Horvatinčiću daje javne dvorane u Centru Cvjetni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije