Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pročistač

Grad će Holdingu plaćati za ubiranje naknade za pročistač

'bandic'
Foto: 'PXL Fotodesk /Vecernji'
1/3
14.06.2011.
u 08:00

Gradonačelnik Bandić uputio je i nekoliko kritika Holdingu, ali spomenuo i gay pride kao ispit koji će Zagreb položiti

Holding od Grada traži novac za ubiranje naknade za otpadne vode. Naime, do sada se Holdingova podružnica Vodoopskrba i odvodnja bavila naplatom pročišćivanja otpadnih voda za koje je zadužena tvrtka Zagrebačke otpadne vode d.o.o., a proganjala je i neplatiše – besplatno. Međutim, u ponedjeljak je održan sastanak gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika uprave Holdinga, Ive Čovića koji traži dio kolača Zagrebačkih otpadnih voda.

Bez novih poskupljenja

Građani za pročišćivač otpadnih voda na godinu, ovisno o tome koliko tvrtka Zagrebačke otpadne vode d.o.o. pročisti, plate između 450 i 600 milijuna kuna.

– Tvrtka (Vodoopskrba) koja je to dosada radila ugovorom nije precizirala cijenu naknade, pa ćemo napraviti aneks ugovora i platiti Holdingu ono što treba raditi. Problemi su nastali upravo jer nije bio definiran postotak – rekao je Bandić.

Prevedeno to znači da će Holding od godišnjih prihoda vlasnika pročišćivača uzeti i do pet posto – 30 milijuna kuna. No, i Čović i Bandić najavljuju da to neće značiti nova poskupljenja za građane.

Bandić svoju ljutitost na konferenciji za novinare, koja je održana nakon što smo dobili informaciju o novom poslovnom pothvatu Holdinga, nije mogao skriti.

Napomenuo je kako je još prije dvije godine u upravu gradske megatvrtke poslao dokument koji bi, uz 10 posto uštede na svim razinama, jamčio gospodarski oporavak, no da odgovor nikada nije dobio.

Ususret gay prideu

Kritike je podijelio i zbog činjenice što plaće tisućama zaposlenika u Holdingu kasne.

– Kada je brod šupalj – treba rupu zatvoriti. Selo gori – a baba se češlja – napao je gradonačelnik.

O političkim oponentima također je bilo riječi. Smatra da u Skupštini nema opozicije te da su "oni svi na vlasti protiv gradonačelnika". Dotaknuo se i gay pridea u Zagrebu i poručio: Demokratski uzus jedne zemlje mjeri se prema pravima manjina i vjerujem da će Zagreb i ovaj put položiti taj ispit.

O političkoj karijeri nije htio puno govoriti, no jasno je dao do znanja kako novu stranku za sada ne želi osnivati.

Komentara 3

CH
chemica
12:46 14.06.2011.

Ova je dobra. \"Građani za pročišćivač otpadnih voda na godinu, ovisno o tome koliko tvrtka Zagrebačke otpadne vode d.o.o. pročisti, plate između 450 i 600 milijuna kuna.\" Postoji li nekakvo mjerenje ili švabe to nama zaračunaju \"od oka\"? Ipak su uložili \"ogroman\" novac, ciglih dvadeset iljada kUna pa red je i da i zarade ponešto u idućih dvadesetak godina. Tu dolazi do te \"male\" razlike između 450 i 600 milijuna. Ako padne malo više kiše, odmah se podebljaju i računi. Da, pročišćavaju kišnicu. Opaki \"biznis\".

DE
detour
14:05 14.06.2011.

zg procistac je pljacka stoljeca.

PU
pumbica
12:30 16.06.2011.

Zašto gradonačelnik i gratska skupština.Je trebala zabranit u našem gradu Gej paradu.Jer ako im Josipović dozvoli?Nemora mo mi koji živimo u Zagrebu.Jer mi plačamo prirez,a tko če platit čistoći preko vremeni grad?Poslje tog govna šta ovi ostave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije