Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kajzerica

Građanska udruga postala lista za mjesni odbor

Foto: Željko Lukunić/ PIXSELL
1/2
18.05.2017.
u 10:32

Članovi udruge “Za Kaj? Za Kajzericu!” na ovaj će način, smatraju, još učinkovitije moći rješavati probleme svog kvarta.

Posljednjih osam godina za Kajzericu su radili kao udruga građana.

Sada su odlučili okušati se na lokalnim izborima kao lista grupe birača za svoj mjesni odbor. Potpuno nezavisni i neovisni o strankama. Članovi udruge “Za Kaj? Za Kajzericu!” na taj će način, smatraju, još učinkovitije moći rješavati probleme svog kvarta. Ionako su, kažu, od 0 do 24 dostupni svojim sugrađanima.

– Slušamo zahtjeve i želje, šaljemo dopise Gradu, a kad se nešto ne napravi, nas pitaju zašto to još nije riješeno. Kao da imamo ovlasti koje ustvari trenutačno nemamo – kažu ovi stanovnici Kajzerice, koji su zauzeli redni broj 2. kao izborna lista. Nositeljica je Ana Gugić, a slijede Leonard Topić, Anja Asić Šižgorić, Matej Jurčić, Alan Medić, Darko Gugić i Marina Horvatinec. Svi su oni aktivni u udruzi, čiji je predsjednik Ognjen Golubić odlučio apstinirati od izbora. Radije će, kaže, “čuvati utvrdu”.

– Netko u slobodno vrijeme igra tenis ili nogomet, mi radije popijemo piće i usput rješavamo komunalne probleme – kaže Leonard Topić. Nije im bio problem niti skupiti potpise potpore. Trebalo ih je, naime, prikupiti 50.

– Mislili smo prvo da je to pedeset “po glavi”, no kad smo shvatili da se radi o potpisima za cijelu listu, skupili smo ih u roku od sat vremena – kaže Leonard Topić. Složni su – stranku neće osnivati. Dosad su svaki dan bili angažirani oko nekog problema, bilo da se radi o krpanju pločnika, popravku upalog šahta, košnji obraslog zemljišta... no najveći pothvat bila je inicijativa za izgradnju škole i vrtića.

– Takvu su inicijativu podržali brojni roditelji s Kajzerice, koji su se ubrzo i priključili udruzi pa smo zajedničkim snagama inicirali ovaj projekt. Čak smo kucali na vrata direktora URIHO-a jer je njihovo zemljište bilo jedino mjesto na kojem se može izgraditi takav kompleks – kažu. Još ima problema za rješavanje – prometnih, nedostatak ambulante, voljeli bismo kvart promovirati kao sportski... Zanima ih, kažu, samo boljitak lokalne zajednice.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije