Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre brojke za Zagreb

Gotovo sve sobe za doček popunjene, u Zagreb zove i američka novinarka Ashley Colburn

ashley
Screenshot Youtube
31.12.2016.
u 14:34

U 2016. gotovo se Zagreb približio broju od dva milijuna turista, kažu iz TZ Zagreba, u prosincu najviše Hrvata, potom stanovnika BiH te Talijana

Naći slobodnu sobu u Zagrebu ovog vikenda jednako je tražiti iglu u plastu sijena.

Prema sustavu Booking.com popunjenost je 98-postotna, a da je uistinu tako, potvrdili su i u zagrebačkim hotelima, hostelima, kao i privatni iznajmljivači.

Na Advent, Snježnu kraljicu...

– Privatni kapaciteti gotovo su čitav prosinac popunjeni, no ovaj vikend naći slobodnu sobu gotovo je nemoguća misija. Mi privatni iznajmljivači svi smo u kontaktu, moramo odbijati upite. Popunjeno je bilo već prije mjesec dana – kaže Danijela Čavlović, vlasnica bed&breakfast studija Kairos, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma za grad Zagreb te dopredsjednica nacionalne Zajednice obiteljskog turizma. Dodaje da posjetitelji dolaze uglavnom zbog manifestacije Advent u Zagrebu, kao i Winter Music Festivala te Snježne kraljice. Kao dodatna promocija poslužio je i video mlade američke novinarke, producentice i voditeljice Ashley Colburn, koja je sama istražila Advent i preporučila Gornji grad, tunel Grič, Zrinjevac, Tomislavov trg i Kurelčeva kao pet mjesta koja se mora obići u Zagrebu.

Broj noćenja veći 30 posto

U 2016. gotovo se Zagreb približio broju od dva milijuna turista, kažu iz TZ Zagreba, a u prilog govore i podaci koje su zabilježili od 1. do 18. prosinca. Broj dolazaka i noćenja u odnosu na lani veći je za više od trideset posto.

– U tih gotovo tri tjedna zabilježeno je 102.500 noćenja i 59.429 dolazaka, u obje kategorije najviše ima Hrvata, potom stanovnika BiH te Talijana – kažu iz TZ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije