Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVENTURA Kvartovska tribina

Gornji i Donji grad: Uređuju se Primorska, Gajeva i Kožarska ulica

primorska
Sanjin Strukić/PIXSELL
28.08.2015.
u 16:00

Velika obnova starog dječjeg igrališta između Kačićeve, Primorske, Klaićeve i Deželićeve, u sklopu kojeg će biti i park za pse, počinje u rujnu. Jedna je to od kapitalnih investicija u proračunu GČ Donji grad, a radovi će početi nakon što urede školska igrališta i unutrašnjost škola na području četvrti. Obnovljeno dvorište u novoj školskoj godini dočekat će učenike OŠ Ivana Gundulića i Izidora Kršnjavog. Planom za 2015. predviđeno je i hortikulturno uređivanje okoliša V. gimnazije, dok je održavanje srednjoškolskog igrališta, kažu iz GČ Donji grad, u nadležnosti I. Tehničke škole. Nakon što je u 2014. uređen okoliš školskog kompleksa u Križanićevoj, s radovima se ide dalje.

– Ove godine izdvojeno je više od 220 tisuća kuna za radove na školskom igralištu te sanaciju stropa, parketa i ličenje u dvije učionice i čitaonici VII. gimnazije te izmjenu smjera vrata i postavljanje protukliznih traka na stubama Klasične gimnazije – kaže predsjednik GČ Donji grad Nedjeljko Gojo. Sanacija Primorske ulice, jednako kao i Gajeve, trebala bi početi u 2015. u sklopu gradskih planova. Uličnu rasvjetu pričekat će stanovnici Križanićeve i Švearove.

– Već prošle godine Vijeće je izdvojilo sredstva za izradu projektne dokumentacije za javnu rasvjetu, dok ove godine financira geodetski snimak – kaže Gojo. Odahnuli su i građani koji se već godinama žale na mačke koje su se udomaćile na igralištu u Vrbanićevoj zbog obližnjeg hranilišta. Iz GČ javljaju da je igralište uređeno i ograđeno, a hranilište premješteno. Gradska četvrt Gornji grad – Medveščak u sklopu svojeg proračuna uložila je, među ostalim, i u izradu elaborata za biciklističku stazu od Gupčeve zvijezde do Mihaljevca. Kao najveću stavku u budžetu, više od 620 tisuća kuna, izdvojit će za uređenje Kožarske ulice od broja 14 do 68. U rujnu bi se trebalo početi i s rekonstrukcijom Radićeve. Rješavanje imovinskopravnih odnosa još čekaju stanari Donjeg Prekrižja, i to već više od deset godina.

– Izgradnja kanalizacije u Ulici Donje Prekrižje uvjetovana je izgradnjom nizvodnog sabirnog kanala Kraljevec II. Predmetni zahvat uvršten je u prioritete – kazali su iz Zagrebačkog holdinga.

Komentara 1

Avatar Hazl113
Hazl113
20:57 29.08.2015.

Baš me zanima da li ću onda i dalje viđati u tim kvartovima izmete pasa po pločnicima i flekove mokraće po fasadama. Malo morgen. Pa pes sve to obavi prije nego dođe u taj park.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije