Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAJANJE SA ZAGREBOM

Goričanima se računi za grijanje smanjuju za 50 posto?

grijanje
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
07.04.2016.
u 20:30

Barišić: Radimo iz dana u dan na tome da grijanje bude efikasnije, jeftinije, a da nam zgrade budu energetski učinkovitije

Nakon jučerašnjeg sastanka Grada i HEP-Toplinarstva, na kojem se razgovaralo o načinima smanjenja cijene grijanja u Velikoj Gorici, gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo je kako se razgovori s tom tvrtkom nastavljaju, piše cityportal.hr. Grad, naime, odlučuje hoće li Velikogoričani imati vlastiti sustav grijanja ili se spojiti s onim iz Zagreba.

“To su opcije o kojima ćemo razgovarati. Radimo iz dana u dan na tome da grijanje bude efikasnije, jeftinije, a da nam zgrade budu energetski učinkovitije. Vrlo brzo ćemo doći do dugoročnog rješenja”, kazao je gradonačelnik. 

U slučaju da Gorica postane dio zagrebačkog sustava grijanja, a s obzirom na razliku u cijeni grijanja dvaju gradova, ušteda bi mogla biti gotovo pedeset posto.

Više čitajte ovdje.

>> Zagrepčani za režije duguju pola milijarde

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
23:06 07.04.2016.

Kaj? Ušteda samo 50 % na grijanju po ljeti? Hm, trebalo bi biti bar 60 %, jer je svako ljeto sve toplije. A po zimi bu 150% skuplje?

KR
kresimirn
12:46 10.04.2016.

a zasto gskg vg,zg, tako svejedno, ne bi izracunali kolike su cijevi promjera u svakoj zgradi, ako znamo da nacrti i specifikacije su pohranjene gdje ? to nek otkriju tkzv. strucnjaci raznoraznih kategorija, i izracunaju do glavnog ventila koliko snage treba sto mogu ako uzmu cijevi i pogledaju promjer, uzmu statisticke podatke o isijavanju topline u betonu, usteda bi bila preko 70%, a zasto bi gradani placali trule cijevi koje dolaze do glavnog ventila? nek hep da podatke koliko je "ulozio" u obnovu cijevi ? ili dajte skupa svi ostavke kad vidimo kakve prezentacije dajete gradanima koje su doslovce Lažne. Tamo takvi kvazistrucnjaci sa diplomom neukom narodu objasnjava doslovce : ustedjet ce te sa obnovom fasade, i imat ce te manje racune za struju...? takvog kalibra ljudi vas vode a vi ko ovce blejite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije