Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Goran Čolak oborio svjetski rekord u ronjenju na dah!

- Sve je bilo jako dobro. Malo mi je hladno, ali proći će. Oko 12 minuta je počelo bit gusto - pričao je Čolak nakon uspjeha koji mu je donio Guinnessov rekord!
29. rujna 2013. u 18:52 0 komentara 25932 prikaza
ronjenje, goran čolak (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Svjetski prvak u ronjenju na dah Goran Čolak upravo je oborio svjetski rekord na zagrebačkom glavnom Trgu! 

Čolak je hvatao rekord u disciplini Static Apnea CO2, odnosno zadržavanja zraka u mirovanju s prethodnim disanjem čistog kisika. Prošli rekord iznosio je 22 minute i 22 sekunde, a Čolak je sada izdržao više točno 22 minute i 30 sekundi i izborio ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda!

- Sve je bilo jako dobro. Malo mi je hladno, ali proći će. Oko 12 minuta je počelo bit gusto - pričao je Čolak nakon uspjeha, otkrivši da su poznata samo četvorica ronilaca na svijetu koji su držali dah preko 20 minuta! Iz prvog reda s pažnjom je Goranov pothvat pratio i gradonačelnika Zagreba Milan Bandić.

Na pitanje o čemu je razmišljao tijekom zadržavanja daha, Goran je spremno odgovorio:

- Slušao sam zvuk tramvaja pa sam razmišljao o tome!

Izložba - u bazenu

Inače, ovog vikenda građani Zagreba mogli su na Trgu bana Jelačića pogledati izložbu podvodnih fotografija Marjana Radovića i to – u bazenu.

U sklopu akcije Pogled u plavo, koja ronjenjem promovira Hrvatsku, postavljen je bazen na glavnom gradskom trgu, kako bi svi zainteresirani građani mogli, kako napominju organizatori akcije, potpuno besplatno zaroniti u punoj opremi i pogledati izložbu u ambijentu u kojem su fotografije i nastale, pod vodom.

>>Bazen na Jelačić placu i besplatni zaron u ronilačkoj opremi za sve

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.