Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor

Goran Burušić novi načelnik Policijske uprave zagrebačke

goran burusic
MUP
19.09.2012.
u 14:01

Gradska oporba zamjera mu sudjelovanje u zataškavanju prometnog incidenta sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je vozio pod utjecajem alkohola.

Novi načelnik Policijske uprave zagrebačke postao je Goran Burušić, potvrđeno je iz vrha Ministarstva unutarnjih poslova, a na prijedlog glavnog ravnatelja policije Vlade Domića.

Novi prvi policajac PU zagrebačke dolazi s mjesta dosadašnjeg zamjenika zapovjednika Mobilne jedinice prometne policije.

Burušić je diplomirao kriminalistiku, a policijsku je karijeru započeo 1983. i otad obnašao brojne dužnosti, od načelnika policijske postaje do zamjenika zapovjednika Mobilne jedinice prometne policije.

Gradska oporba zamjera mu sudjelovanje u zataškavanju prometnog incidenta sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je vozio pod utjecajem alkohola te pokušao pobjeći nakon što ga je zaustavila policijska ophodnja.

Imenovanje novog načelnika koji je na toj dužnosti zamijenio Tomislava Buterina našlo se i na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine koja je najavljena za 27. rujna te koja se trebala očitovati o prijedlogu imenovanja za novog prvog čovjeka zagrebačke policije.

No, s obzirom na to da je Burušić već imenovan, očito da je ta točka dnevnog reda nema smisla, baš kao i izjašnjavanje gradskog parlamenta, što je nužno po zakonu, o imenovanjima na vrhu zagrebačke policije.

Ključne riječi

Komentara 4

dr@ča
07:36 20.09.2012.

Ha, ha, isti Sledge Hammer!

Avatar fredi
fredi
17:09 19.09.2012.

Ovakve me vijesti zaista ljute. Pa zar mi zaista nemamo sposobnih i poštenih ljudi pa na vodeća mjesta moraju imenovati osobe s mrljama u karijeri. Hoće li se to ikada promijeniti?!

VI
vilica
22:17 20.09.2012.

Kako može obnašat tu funkciju ako je zataškavao kriminal? To znači da kriminal i podržava, a ne da se bori protiv njega. Čudan izbor za glavnog policijaca. kakvi li su tek drugi, ak je ovaj najbolji???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije