Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diskriminacija

Godine i premalo iskustva najčešći problem mladih pri traženju posla

nezaposleni
Marijan Sušenj/PIXSELL
30.01.2013.
u 14:00

– Nitko ne odgovara na molbe, kada vide koliko imam godina, odbijaju me, svi traže radno iskustvo... Doista je teško.

Vedrana Višnjić studentica je Prometnog fakulteta. Ima 19 godina i želi raditi uz studij. No, nikako da pronađe posao. Jedan joj je poslodavac, kaže, čak rekao da nije dovoljno kvalificirana za slaganje odjeće na police.

– Nitko ne odgovara na molbe, kada vide koliko imam godina, odbijaju me, svi traže radno iskustvo... Doista je teško. Prijavljivala sam se na sve, od deklaracije robe, čišćenja do konobarenja – kazala je Vedrana te poručila da se neće predati jer je puna elana i silno želi raditi.

Ona je samo jedna od mnogih mladih koji pokušavaju pronaći posao te su diskriminirani na tržištu rada. Udruga Mreža mladih Hrvatske predstavila je jučer rezultate istraživanja, koji su pokazali da su mladi u čak 36 posto slučajeva doživjeli izravnu dobnu diskriminaciju, dok je 57 posto njih doživjelo dodatna pitanja o nacionalnosti, izgledu, spolu, seksualnoj orijentaciji. Najveći je problem koji su mladi istaknuli traženje radnog iskustva pri zapošljavanju.

>>Milijana Babić izložbom \"Tražim posao\" prenijela iskustva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije