Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zoološki vrt

Gimnazijalke posvojile mladog močvarnog valabija

Foto: Zoološki vrt Zagreb
1/5
29.01.2021.
u 12:13

Najbolje svladale zagonetke o Australiji

“Lilly Pillies”– osim što je to ime australskih bobica, odnosno trešanja, tako je nazvan i tim srednjoškolki koje su pobijedile u Australskom virtualnom izazovu zagrebačkog Zoološkog vrta.

Tei Hruškar, Niki Gudelj, Brigiti Džaji, Magdaleni Zrnić i Dini Zelento, učenicama 2.a razreda zagrebačke IV. gimnazije, dodijeljena je posebna glavna nagrada. Tako su postale posvojiteljice mladog močvarnog valabija koji inače nastanjuje najmanji kontinent na svijetu. Izazov je nastao u organizaciji Veleposlanstva Australije, a sudjelovalo je 115 timova iz cijele zemlje.

U tim je grupama bilo čak 758 srednjoškolaca, a morali su svladati različite edukativne i zabavne zagonetke, od kojih su neke poticale i na istraživanje australskih gradova, geografije, povijesti, kulture. Drugo mjesto podijelili su timovi “Queens in Jeans” iz ivanićgradske Srednje škole Ivana Šveara i “MIOC2” iz zagrebačke XV. gimnazije. Na trećem je mjestu ekipa “Koalas” iz osječke III. gimnazije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije