Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
debata

Gimnazijalci: Svi mi lako u trgovini kupimo pivo

Mladi i alkohol
Foto: Matija Habljak/Večernji list
Autor
Sandra Golemac
25.11.2014.
u 11:00

Učenici I. gimnazije održali su jučer žustru debatu na temu treba li strože kazniti konzumaciju alkohola na javnim mjestima

Dok jedni smatraju kako bi se konzumacija alkohola na javnom mjestu trebala strože kazniti jer bi time poslali poruku da je alkohol štetan i smanjili loše utjecaje na djecu i mlade, drugi su mišljenja kako živimo u demokratskoj zemlji gdje svatko treba imati pravo slobodnog izbora, te da ne treba nametati represije društvu u obliku zabrana i velikih kazni.

Žustra je to bila debata na temu “Alkohol i mladi”, jučer održana među učenicima u I. gimnaziji, u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo i Hrvatskog debatnog društva.

–Alkohol je štetan ovisno o količinama u kojima se konzumira. Svi mi možemo kupiti pivo u trgovini i otići u parkić to popiti. Da se zabrani u parku, pili bismo negdje drugo - poručili su jedni učenici, dok drugi smatraju da, uz ostale probleme, pijenje po parkovima šalje lošu sliku i narušava moral samoga grada.

Svi prisutni su rekli da su barem jednom konzumirali alkohol, a kao razlog naveli su - opuštanje.

–Moramo nešto napraviti, jer smo na visokom mjestu europske ljestvice po ispijanju alkohola - istaknula je Marina Kuzman iz Povjerenstva za prevenciju i suzbijanje ovisnosti u Zagrebu.

Komentara 3

BA
baniček
11:22 25.11.2014.

ja ti ga kupim ak ti ga ne smiju prodat...ne vidim problema u izigravanju zakona kojeg očeš, u tome smo majstori.

TH
than
13:08 25.11.2014.

Najbolji su ovi koji uzimaju demokraciju kao primjer da ne treba biti zabrana. Razumijem da je to debata i da moraju glumiti taj stav, ali argumenata za to jednostavno ne postoji sto se tice maloljetnika i alkohola. I ne samo alkohol. Mogu i cigarete kupiti. Kod nas je sve na papiru samo, a u praksi nista. Nema niti kazni. Nikada jos nisam procitao da je itko kaznjen zbog toga. I sve dok se neki roditelj ne opece, misli da je to ok.

PU
Pametan-u-moru-ludih
15:38 25.11.2014.

Wine is fine...but liquor is quicker...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije