Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVARTOVSKA TRIBINA

Gdje uložiti novac da bi Jakuševčanima bilo bolje

27.05.2015., Zagreb - Tribina Vecernjeg lista. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
11.06.2015.
u 12:51

Donosimo dio odgovora gradonačeklnika Milana Bandića, Renate Šimon, zamjenice pročelnika Službe za mjesnu samoupravu i Alana Ordulja, zamjenika pročelnika Ureda za izgradnju grada, izrečenih građanima na posljednjoj kvartovskoj tribini za Novi Zagreb - istok.

Bandić apelirao na građane Velikog Polja da pronađu parcelu koju bi Grad mogao kupiti i ondje graditi sportske terene i vrtić

Donosimo dio odgovora gradonačelnika Milana Bandića, Renate Šimon, zamjenice pročelnika Službe za mjesnu samoupravu i Alana Ordulja, zamjenika pročelnika Ureda za izgradnju grada, izrečenih građanima na posljednjoj kvartovskoj tribini, za Novi Zagreb-istok.

1. Kojim će se konkretno mjerama podići kakvoća življenja u Jakuševcu?

Šimon: Odluka je da se poboljša život onih koji su u području oko odlagališta otpada. Jedna četvrtina prikupljenih sredstava od odvođenja otpada mora se utrošiti za poboljšanje komunalnog standarda građana koji žive u okolici odlagališta. Građani, odbori, četvrt predlažu koje komunalne i društvene potrebe bi se trebale financirati iz te četvrtine.

2. Na zapadnom parkingu zgrade Hrastin Prilaz 3 iscrtana je zabrana parkiranja na središnjem dijelu, ali se ne poštuje jer crte na kolniku ne prati odgovarajući prometni znak?

Ordulj: Temeljem zakona o prometu na cestama propisano je na kojim se mjestima ne smije parkirati, a signalizacija je dodatna mjera. Apeliramo da građani ne staju na tim mjestima. Ako tamo nekome smetaju, neka se građani obrate prometnom redarstvu.

3. Mjesni odbor Veliko polje jedino je mjesto koje nema kvadrata gradskog zemljišta. Išli smo prema Gradu Zagrebu, preko mjesnog odbora i Vijeća gradske četvrti i tražili da se za građane otkupi zemljište?

Bandić: Vi se sjećate kad smo tamo radili cestu, plin i kanalizaciju. Ostala su dva neriješena problema - teren za sportski sadržaj i vrtić. Nađite parcelu, idemo to kupiti i rješiti. Dođite meni s prijedlogom, ići ću s time prema Skupštini.

Komentara 1

MA
margaritas
14:22 11.06.2015.

Sramota dozvolili ste da cijela tribina bude predizborni skup gospodina Bandića koji je po obićaju svašta obečavao a najvažnija pitanja su ostala bez odgovora , mi obiićni građani smo sa nelagodom slušali gradonačelnika i imam dojam da smo upali ui u rat između Bandića i njegove bivše stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije