Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednje izdanje

Gasi se festival Gričevanje

gričevanje
Foto: PR FOTO
02.10.2015.
u 14:09

Kada se nakon Kandžije i Sassje u nedjelju 4. listopada ugase svjetla na main-stageu, u kupoli na Tuškancu Mister Šlager i Mister Step pokrenut će vremeplov ''Šlagerstep''

Devet dana koncerata i tuluma u sklopu Gričevanja je iza nas; svoje tragove na platoima Tuškanac i Gradec te u Klovićevim dvorima dosad su ostavili TBF, Pavel, KUKU$ klan, Killed A Fox, Baden-Baden, Eddy Ramich, Skretničari, Kozmodrum, Mr. Albino, Scarlet Notes, Cojones i Gatuzo. Do finalne noći, 4. listopada, kada će nastupiti Kandžija i Gole žene te Sassja sa svojim bendom Indigo, publiku čekaju još Them Moose Rush i Plastic Knives (petak 2. listopada), Miki Solus i Jesenski Bazaar na Tuškancu (subota 3.listopada) te phillitchevanje u Klovićevim dvorima (subota 3. listopada).

Kada se nakon Kandžije i Sassje u nedjelju 4. listopada ugase svjetla na main-stageu, u kupoli na Tuškancu Mister Šlager i Mister Step pokrenut će vremeplov ''Šlagerstep'' u kojem će se zaplesati stiskavac na hitove Jimmyja Stanića, Gabi Novak, Ive Robića, Miše Kovača, Ivice Šerfezija, Ljupke Dimitrovske...

– Kada i posljednji šlager utihne, utihnut će i Gričevanje. U svojih lijepih pet godina postojanja, Zagrebu i Zagrepčanima nudio je niz besplatnih koncerata i zanimljivih popratnih sadržaja. U tih nekoliko dana Gornji grad nije bio samo spavaonica u kojoj jedini ''budan'' život vodi politika. Pet godina „progona“ od strane različitih uprava Galerije Klovićevi dvori, i pet godina izostanka sustavne potpore Grada Zagreba, iscrpilo nas je ljudski i poslovno. Ponosni na sve što je bilo, zahvalni svima, pa i onima koji su nam pomogli da lakše donesemo ovu odluku, povlačimo se i prepuštamo ovo igralište upornijima od nas, poručuju organizatori ističući kako je ovo zadnje Gričevanje.

>> TBF sinoć s platoa Tuškanac zagrlili Zagreb

Komentara 5

Avatar oracle5
oracle5
14:57 02.10.2015.

Koga briga za gričevanje, bitno je da mi Franji nađemo trg i napravimo još par fontana po gradu

TR
Trnjanec
16:48 02.10.2015.

Još jedna anticivilizacijska nekulturna sramota grada koji je od Malog Beča postao Mala Fontana.

LI
liliZG
11:13 05.10.2015.

tužno, još jedna hvale vrijedna zagrebačka manifestacija odlazi u povijest...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije