Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LETEĆI REPORTER

Gangam style i kod nas, na K-Pop tulumima

Gangam style
screenshot/Youtube
23.10.2013.
u 09:00

Studentice su se upoznale na tečaju korejskog i od 2011. priređuju zabavne večeri posvećene korejskoj popularnoj glazbi i kulturi

Probojem glazbenika Psyja i njegove pjesme Gangam style hrvatska publika otkrila je fenomen korejske pop glazbe poznate kao K-pop. No trenutačno najtiražnija glazba u svijetu Zagrepčanima nije strana od 2011., otkada studentice Karla, Ena, Matea i Daniela priređuju tulume pod nazivom K Pop Town.

–Upoznale smo se na tečaju korejskog i počele se družiti. Kako je broj poklonika K-popa kod nas rastao, odlučile smo raditi tulume za istomišljenike - govori studentica socijalnog rada Karla. Za razliku od zapadnih pjevača, korejski prije prvog javnog nastupa prolaze strogi režim treninga, od izgleda i pjevanja do koreografije, a glazbu skladaju najskuplji autori.

 –Ništa nije prepušteno slučaju, sve u vezi njih je vrlo skupi kič, ali nakon prvog šoka glazba ti se počne sviđati. Ipak je to vrhunska produkcija - kaže Karla.

Kolika je popularnost korejskog popa govore i brojke. Samo lani izdavači K-pop glazbenika zaradili su više od 3,9 milijardi dolara.

-Glazba je nastala iz pokušaja kopiranja zapadnjaka, no razvila se u poseban oblik istočnjačke pop kulture. Na tulume dolaze većinom studenti koji znaju na što idu, no često vidimo i pankere, metalce, pa i odrasle. Jako nam je zabavno gledati ih dok plešu na djevojačke K-pop sastave - u šali će zagrebačke K-poperice.

Sljedeći zagrebačko-korejski pop tulum djevojke će organizirati ove subote u Tvornici kulture.

>>PSY od "Gangam Stylea" nije dobio ni kune!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije