Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moj kvart

Frano Ridjan: Super mi je stari štih Trešnjevke, ali ne zaboravljam ni Nosonjin neboder

Frano Ridjan
Petar Glebov/PIXSELL
16.01.2017.
u 17:30

"Dojdek" se u Zagreb zaljubio kad je "dokučio" da živi u zgradi lika iz Smogovaca

Roditelji su ga ostavili u Kušlanovoj 50b. Smjestio se u stan, odnio smeće, a onda zaplakao. Tako je izgledao prvi dan u Zagrebu voditelja i novinara Frane Ridjana.

Još uči reći “kaj”

Ovaj “dojdek”, kako sam za sebe kaže, od tih studentskih dana glavni grad smatra svojim, a da će ga zavoljeti više od ijednog drugog, shvatio je nedugo nakon što se doselio, kad je “dokučio” da je u njegovu neboderu nekada stanovao i Nosonja iz Smogovaca.

– Otprilike otad učim reći i “kaj”. A imam dvije kvartovske ljubavi. Jedna je dio oko Kušlanove, a druga Trešnjevka, gdje živim posljednjih 10 godina. Ta mi je četvrt super jer je centar blizu, a opet zbog brojnih kućica vlada neki stari štih – govori Ridjan, koji jutrima budi Hrvatsku, a dobro je poznat glas i Radio Sljemena. Upravo kroz posao, dodaje, najbolje je upoznao Zagreb, pa upitan o tome što se u gradu promijenilo otkako se doselio, kronološki i iz glave nabraja poveći popis radova i projekata koji su se realizirali, ali i onih koji su samo obećavani, a ne i ostvareni. A koliko Vinkovčanin odrastao u Trogiru voli Zagreb, toliko i Zagreb voli njega. Bez zaustavljanja gotovo da ne može proći ulicom, a najviše ga vole gospođe.

– Uvijek ja popričam s njima, drago mi je čuti da vole moje emisije, a kažu mi i da ih umirujem – objašnjava Ridjan, kojeg kolegice na HRT-u upravo iz tog razloga zovu Frano Praksiten. Smiren, ali i pun pozitive – najbolji je to opis simpatičnog voditelja, koji slobodno vrijeme najčešće provodi kod kuće sa suprugom Leom, čija je prosidba na Zrinjevcu u prosincu 2015. bila jedini mu životni događaj koji je pomno isplanirao.

Voli i putovati, a veliki dio Europe prošao je s folklorom. Tradiciju i kulturu i danas nastoji održati, pa je osmislio i emisiju na Sljemenu “Etno, fletno”. Glazba je nešto što ga uvijek ponese, kaže, pa voli zaplesati, ali u zadimljenim i zatvorenim prostorima poput kafića i klubova nećete ga nikad naći. Ali uz tamburaše, stajat će uvijek.

Bio bi glas u crtiću

– Ključno je biti spontan – kaže Ridjan, kojemu je baš zato radio draži od televizije. Obožava raditi programe uživo, pa prihvaća i voditeljske gaže koje nisu vezane isključivo za HRT. Voli raditi, i to s podjednakim žarom, i na seoskim zabavama i u velikim dvoranama, ali tri su stvari na kojima se ne bi pojavio.

Vincekovo, Martinje i maškare – kao iz topa ispaljuje Ridjan, koji bi svoj glas volio posuditi nekom crtanom liku. Ali jednog dana će i to, govori, jer “u životu je najvažnije biti uporan”.

Komentara 4

Avatar links
links
13:53 17.01.2017.

a zašto učiš kaj? Trešnjevka je uistinu krasna, oni bungalovi oko placa daju mu štih Šapca iz 80-ih

EX
explorer
11:02 17.01.2017.

Ne bi se pojavil na Vincekovom i Martinju!? Bi rekel Šafranek: "Meni se čini da on ne zna pit!" :)

DU
Deleted user
08:26 17.01.2017.

...a di bi Ridjan nego uz tambure........ali zato kuži sve u Zagrebu....e, moji Purgeri, kaj smo blesavi......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije