Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada grada

Franjevac, sportaš, znanstvenik... dobivaju priznanja

23.01.2014., Zagreb - U Gradskom poglavarstvu gradonacelnik Milan Bandic urucio je Medalju Grada Zagreba biblicaru, piscu i pjesniku fra Bonaventuri Dudi, za zasluge i postignuca za hrvatsku duhovnost i kulturu. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
22.05.2014.
u 13:30

Pojedinci koji će zbog svojih doprinosa biti nagrađeni dobit će i priznanje i novčanu naknadu

Nagradu Grada Zagreba, onom kojom se dodjeljuje priznanje za postignute rezultate u teorijskom kao i praktičnom radu i djelovanju, te u promicanju znanosti, gospodarstva, kulture, sporta i zdravstva, kao i novčanu nagradu ove godine na Dan Grada, 31. svibnja dobit će 17 građana, ustanova i tvrtki.

Tako će priznanje za životno djelo primiti istaknuti biblijski ekumenist i franjevac Bonaventura Duda. Iako je objavio više tisuća znanstvenih, stručnih i kulturnih priloga, kao i više od 40 knjiga, brojni ga poznaju kao glavnog urednika Zagrebačke Biblije, kapitalnog prijevoda Svetog Pisma iz 1968. godine tiskane u 400 tisuća primjeraka.

Za izvanredne znanstvene rezultate u biološkim znanostima, osobito za razumijevanje najznačajnijih procesa u evoluciji nagrađen će biti Tomislav Domazet-Lošo, znanstveni suradnik u Institutu Ruđer Bošković, dok će nagrada za promicanje znanstveno-istraživačkog rada u biomedicinskom inženjerstvu biti dodijeljena profesoru Mariu Cifreku s Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Nagradu će primiti i najzagrebačkiji sportski komentator i novinar Ivan Blažičko, dok će Ante Čović, profesor s Filozofskog fakulteta dobiti priznanje za postignute rezultate teorijskom razvijanju pojmova. Priznanja će biti dodijeljena i arhitektonskom uredu "Dva arhitekta", Otvorenoj televiziji Zagreb, Končaru kao i Kliničkoj bolnici Sveti Duh za izniman doprinos zaštiti zdravlja Zagrepčana kroz neprekinuti rad tijekom 210 godina.

Za ulogu Živke Popović u predstavi Gospođa ministarka priznanje će biti uručeno Elizabeti Kukić, a za uspješnu glazbenu karijeru nagrađena će biti prvakinja opere HNK Blaženka Milić. Nagrada za izvanredne sportske rezultate bit će uručena i Anti Kosteliću.

>>Iva Tolić: Istražujem kako ćemo usporiti starenje i spriječiti bolesti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije