Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do kraja godine

Francuski specijaliteti u restoranu koji mijenja boje

francuski restoran
21.11.2011.
u 08:35

Restoran ima 184 sjedaća mjesta te poseban VIP dio u koji se ulazi kroz kuhinju, a cijena ručka neće prelaziti 100 kuna.

Zagrepčani očarani francuskim delicijama mogu polako početi brusiti noževe – do kraja godine na Radničkoj cesti otvara se pravi francuski restoran “Les Ponts”.

Na meniju će biti baš svega – terina od domaćeg zeca s pistacijama uz buketić lisnatih salata, juha od bundeve s čipsom od šunke, juneći paleron s umakom od crnog vina, brojne slatke delicije...

Učili od pravog majstora
– Mesna plata za dvoje najčešća je pojava u restoranima, što nije ni pola posto gastroponude. Francuska kuhinja namirnicama se toliko ne razlikuje od naše kolika je razlika u načinu pripreme – objašnjava Nikola Baćac, voditelj restorana.

Glavni kuhar Ante Udovičić i njegov pomoćnik Ivica Klasić pripravu francuskih specijaliteta uvježbavali su u laboratoriju Jean-Marca Tacheta, poznatog francuskog chefa.

– U Francuskoj smo naučili 60 recepata i mislim da će Zagrepčani biti oduševljeni jer im se sada nude tek izvedenice francuske kuhinje – kaže 30-godišnji Ante Udovičić, koji s kuhačom u ruci već ima 11-godišnje iskustvo.

Poseban ulaz
Restoran će imati 184 sjedeća mjesta, poseban VIP dio u koji se će ulaziti odvojenim ulazom, prolazeći kroz kuhinju, te dvije terase i kavanu.

– Cijene su prihvatljive jer ručak ne prelazi sto kuna, no, naravno, postoji i VIP meni – poručio je vlasnik Velimir Čerkez. Interijer restorana potpisuje dvojac Tomislav Čurković i Zoran Zidarić: na ulazu je velik šank, na stropu razglednice s motivima Pariza, kuhinja je poluotvorenog tipa, a izgled restorana tijekom dana može se bojama mnogo puta promijeniti.

– Onaj tko dođe na ručak i večeru, u restoranu sigurno neće zateći istu situaciju. LED svjetiljkama potpuno će se mijenjati izgled – poručio je Nikola Baćac, no nije želio otkriti točan datum otvorenja.

Komentara 3

AU
autoritet
14:58 21.11.2011.

Zanimljivo, neka ima svašta

LU
lutomirski
20:36 22.11.2011.

kakav je to restoran i hrana ce vec sad pisu da nece cijena preci 100 Kuna, znaci serviraju odpad, nema Zagreb klienata sa malo vise novaca, kad pola stanovnika skupljau flase PET....!!!!

LU
lutomirski
20:38 22.11.2011.

i jos je adresa kriva, radnicka cesta, pa znaci tu samo radnici dolaze a oni tek nemaju para...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije