Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

FOTO Zagreb se probudio pod snijegom, DHMZ upozorava 'Stižu veliki minusi'

Zagreb: Grad se probudio pod bijelim pokrivačem
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/20
24.01.2022.
u 11:06

Već večeras temperature padaju debelo ispod nule.

Nije neka vijest da su bijele pahulje zalepršale nad metropolom u siječnju, no htjeli ili ne dobili stigla nam je zimska epizoda. Možda količine snijega nisu dovoljne za sanjkanje, ali većini građana bile su sasvim dovoljne za struganje sa automobila i možda tu i tamo koju grudu.

24.01.2022., Zagreb - Nakon noci u kojoj je padao snijeg, Zagreb su budi pod bijelim pokrivacem. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Snijeg, kojeg je palo nekoliko centimetara tijekom dana će prestati padati, a prevladavat će pretežno oblačno i hladno vrijeme uz mogućnost kraćih sunčanih razdoblja. Najviša dnevna temperatura kretat će se oko Celzijeve ništice.

24.01.2022., Zagreb, Nakon noci u kojoj je padao snijeg, Zagreb su budi pod bijelim pokrivacem. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

No, u nastavku tjedna slijedi potencijalno opasno vrijeme, najavljuje Državnih hidrometeorološki zavod (DHMZ) koji je upalio žuti meteoalarm zbog hladnoća.

24.01.2022., Zagreb, Nakon noci u kojoj je padao snijeg, Zagreb su budi pod bijelim pokrivacem. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Već večeras temperature će pasti ispod nule, a najniža jutarnja temperatura sutra će spustiti do minus 5, lokalno i niže. Vrlo hladno bit će cijeli tjedan, a prema prognostičkim modelima najhladnija bi trebala biti srijeda kada temperatura može ići i do minus 10.

24.01.2022.,Zagreb: Nakon noci u kojoj je padao snijeg, Zagreb su budi pod bijelim pokrivacem. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Uz obilje (zubatog) sunca prema kraju tjedna ipak se očekuje rast temperatura.

>> Pogledajte: Zagreb se probudio pod snježnim pokrivačem!
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
11:16 24.01.2022.

Vidi čudo, zima pa još i pao snijeg.

LI
liliZG
17:08 24.01.2022.

konačno da ova današnja djeca koja si ne mogu priuštiti skijanje , vide uživo što je to malo snijega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije