Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvomajska fešta u Maksimiru

FOTO, VIDEO: Uz Nove fosile čagalo se kao na plesnjaku, Tomašević nije dijelio grah

Proslava Praznika rada u parku Maksimir uz koncert Sanje, Marinka i Zeca
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
1/6
01.05.2022.
u 15:31

Nisam Milan Bandić, imam svoj stil. Razgovarat ću s ljudima, jesti s njima, ali ne moram dijeliti grah kao što to je to radio bivši gradonačelnik- poručio je Tomašević.

Grah je ove godine bio izvrstan, slažu se svi koji su ga probali u Maksimiru na centralnoj zagrebačkoj proslavi Međunarodnog praznika rada. 

-Ne propuštam ga i moram priznati da je puno bolji nego prije. Ima više mesa nego graha, tak treba- pohvalio je prvomajsku deliciju umirovljenik Edo. Danas ga je podijeljeno oko 30.000 porcija što je upola manje no 2019. kada je Prvi maj posljednji puta obilježen u Maksimiru. Ovogodišnji novitet su i štrukli kojih se pojelo oko 15.000 porcija. 

Bilo je ovo prvi put u protekla dva desetljeća da se Međunarodni praznik rada ondje obilježio bez bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, koji, sjetit ćemo se, nije propuštao podijeliti Zagrepčanima porcije prvosvibanjskog graha po njegovu vlastitom receptu, bez ulja i ajnprena. Ove je godine pak spremljen po receptu kuharice iz Ustanove Dobri dom, a gradonačelnik Tomislav Tomašević porcije graha nije dijelio. 

-Ja nisam Milan Bandić, imam svoj stil. Razgovarat ću s ljudima, jesti s njima, ali ne moram dijeliti grah kao što to je to radio bivši gradonačelnik- poručio je Tomašević. Društvo su mu u Maksimiru pravili dogradonačelnici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, kao i predsjednik Skupštine Joško Klisović.

Zamijetili smo i još neke viđenije 'možemovce' poput Svibora Jančića, predsjednika Vijeća gradske četvrti Maksimir te Vilima Matulu, glumca i saborskog zastupnika platforme. U svom se govoru Tomislav Tomašević prisjetio onih koji su zaslužni za današnju svetkovinu. 

-Radnička prava koje mi danas uzimamo zdravo za gotovo, osmosatno radno vrijeme, mirovinsko i zdravstveno osiguranje, nitko radnicima nije poklonio nego su sami izborili i toge se danas sjećamo. Treba reći i da borba mora ići dalje, vjerujemo u sindikalno udruživanje i kolektivno pregovaranje, jedino tako se mogu stvoriti bolji uvjeti rada i bolje društvo -rekao je Tomašević, a zbor Opere HNK Zagreb otpjevao je Internacionalu. Članovi Drame HNK recitirali su potom socijalno angažiranu poeziju Dobriše Cesarića, Miroslava Krleže, Vladimira Majakovskog....

Na velikoj fešti u Maksimiru uživale su tisuće Zagrepčana, većinom umirovljenika koje ondje, uz besplatan grah, privukao i koncert Novih fosila. Marinko, Sanja i Zec odsvirali su najveće hitove njihove mladosti pa su mnogi začagali kao na plesnjacima u dobra, stara vremena. 

 

 

Komentara 4

KA
kažemja
16:20 01.05.2022.

Naravno da nisi ,a i bolje je tako . Uostalom,da si kao on ne bi ni dobio tako uvjerljivo izbore.

XN
xnet0822
06:53 02.05.2022.

Bio sam na Sloboštini i tam smo jeli grah, ali samo oni koji su članovi Udruge umirovljenika Novi Zagreb

SP
spremni0
14:45 02.05.2022.

"Ja nisam Milan Bandić, imam svoj stil" a joj micek nemaš ti ni s od stila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije