Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekološka katastrofa

VIDEO Golemo klizište urušilo pola Jakuševca: 'Netko je mogao poginuti'!

Foto: Ekologija grada
1/2
15.11.2023.
u 14:28

Aktivist Ratko Bedeković, koji 50 godina živi na Jakuševcu, nikada nije doživio ništa slično

Golemo klizište promjera nekoliko desetaka metara u subotu se otvorilo na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec Prudinec. Da se na odlagalištu događa nešto čudno, stanovnici novozagrebačkih kvartova najprije su osjetili jer se kvartovima širio nesnosan smrad. Aktivist Ratko Bedeković, koji 50 godina živi na Jakuševcu, nikada nije doživio ništa slično. 

– Primijetili smo da se događa nešto čudno u subotu popodne. Nije se ništa čulo, samo se osipalo, vjerojatno zato što se odlaže velika količina biootpada i nije drenirano kako treba. Da je netko u tom trenutku bio na vrhu brda s bagerom ili kamionom, poginuo bi – govori Bedeković.

Ovakvo klizište na Jakuševcu ne pamti ni Josip Pavlović iz Udruge ekologija grada.

– Pretpostavljam da je sve posljedica protuzakonitog upravljanja s Jakuševcem. Najveći je problem što Grad i Zagrebački Holding šute, a po Zakonu o gospodarenju otpadom trebali su obavijestiti javnost o incidentu, mogućem, zagađenju i koracima koji su poduzeti da se problem sanira – navodi Pavlović te dodaje kako se prilikom ovakvih situacija oslobađaju štetni plinovi poput metana, merkaptana i sumporovodika. 

Iz Državnog inspektorata doznali smo kako su na terenu od subote građevinska inspekcija, inspekcija zaštite na radu i zaštite okoliša te utvrđuju što se dogodilo, a rezultati bi trebali biti poznati kroz dan, dva. 

 

 

 

Komentara 38

PE
Pentagon
14:41 15.11.2023.

Treba taj Jakuševac prefarbat u dugine boje.

KU
kublajkhan
14:45 15.11.2023.

Pa jakuševec je tomek zatvoril, bar je tak obećal.

JZ
Joža-Zg
15:05 15.11.2023.

To je sabotaža, saboteri napadaju senfa, a on najbolji gradonačelnik u historiji svijeta. Obišao sve gradove svijeta bio savjetnik svima na kugli zemaljskoj, ležao na travi u cambridge university hvaljen od najeminentnijih profesora, a vi ga pljuljete sram vas bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije