Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledajte veliku fotogaleriju

Ovako je izgledala Večernjakova biciklijada: Avanturu od 21 kilometra svladale tisuće biciklista

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell
1/52
11.06.2022.
u 11:54

Brzi su bili biciklisti na jubilarnoj Večernjakovoj biciklijadi. Najbržima je trebalo svega sat vremena da svladaju put od 21 kilometar između Zagreba i Samobora.

Zvonjenje stotina zvonca označilo je start 40. Večernjakove biciklijade koja je točno u 10 krenula s Trga franje Tuđmana ilicom prema Črnomercu  pa Alejom bilo je i starom Samoborskom prema Samoboru. U koloni je bilo oko 2.000 ljudi svih uzrasta, tempo je bio lagan i opuštajući pa mnogi nisu ni stali na okrijepu na odmorištu.

Prvi biciklisti na Vugrinščak su stigli točno u 11.

Na samom čeli kolone čitavo vrijeme vozili su samoborska gradonačelnica Petra Škrobot, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarac i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Na Vugrinščak su stigli među prvima i pokazali kako su u dobroj kondiciji.

1/80

Ruta do Samobora prošla je kako je i planirano, nije bilo ozbiljnijih padova, a na bicikliste su sve vrijeme pazili zagrebački plavci i hitna pomoć.

Kolona se suzila u Aleji Bologne gdje se vozilo samo u jednom traku, dok su iz one druge, vozači automobila trubljenjem i mahanjem pozdravljali bicikliste. Prvi oštriji zavoj bio je na skretanju u Škorpikovu,  potom još na dva ili tri kužna toka u Samoborskoj.

Posljednjih šest, sedam kolometara od svete nedljelje i u Samom samoboru bili su najteži za svladati jer je na toj dionici počeo puhati umjereni sjeverositočni vjetar u kontra smjeru od kretanja bicikala.

Zadnja prepreka na etapi bio je blagi uspon preama Vugrinščaku, no uz poneki 'puf' i 'pant', biciklisti su ga lako svladali i spustili se na prostranu ledinu na Vugrinščaku gdje ih je dočekala okrijepa.

>> Pogledajte: Gradonačelnik Tomislav Tomašević priključio se biciklijadi!

Komentara 1

TR
treb
19:45 11.06.2022.

Lijepo. Neka je više toga. No ne mogu ne primijetiti policajce sa prenisko postavljenim sicevima (valjda prvi put sjeli na bicikl nakon osnovne škole) i zakonom zabranjenom vožnjom bez ruku na volanu :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije