Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKI UGOĐAJ

FOTO Gužve na sljemenskoj žičari: Brojni građani iskoristili mogućnost besplatne vožnje

Od jutra gužve na sljemenskoj žičari koja je besplatna za sve posjetitelje
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/14
Autori: Mia Mitrović, Hina
20.01.2024.
u 12:46

Građane se poziva da u dolasku do žičare koriste javni prijevoz zbog ograničenih kapaciteta u garaži i na otvorenim parkiralištima u blizini donje postaje žičare.

Brojni Zagrepčani iskoristili su mogućnost besplatne žičare te se uputili na Sljeme.

Kako nam je rekao glasnogovornik Zeta Domagoj Zeba, do podneva žičara je prevezla oko 3000 putnika i većih gužvi nema. Razlog tomu je to što nema redova pred blagajnama i putnici odmah ulaze u godole, u koje su dobrodošli i psi.

Gužva je, međutim, na parkingu ispod donje postaje, stoga su mnogi poslušali preporuke i došli javnim prijevozom. Na stanicu u Gračanima krcati tramvaj broj 15 dolazi svakih 10 minuta. S druge strane, ulaz s Blizneca automobilom na sljeme je oko podne bio blokiran.

Od jutra gužve na sljemenskoj žičari koja je besplatna za sve posjetitelje
1/14

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević donio je u petak odluku da usluga žičare bude besplatna za sve posjetitelje Sljemena ovaj vikend, 20. i 21. siječnja, priopćeno je iz gradske uprave.

VEZANI ČLANCI:

"S obzirom na snježni ugođaj, najavu sunčanog vremena i veliki broj posjetitelja koji se očekuju na Sljemenu ovaj vikend, odlučio sam ovu subotu i nedjelju omogućiti svim posjetiteljima besplatan prijevoz žičarom”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Građane se poziva da u dolasku do žičare koriste javni prijevoz zbog ograničenih kapaciteta u garaži i na otvorenim parkiralištima u blizini donje postaje žičare. Isto tako, pozivaju se da se ne upućuju osobnim automobilima na vrh Sljemena kako bi se smanjile gužve, odnosno da koriste besplatnu žičaru.

Iz Grada Zagreba napominju i da od srpanjske oluje skijaška sjedežnica na Sljemenu nije u funkciji. Kažu da je Grad u postupku pripreme za novu četverosjednu sjedežnicu.

Od jutra gužve na sljemenskoj žičari koja je besplatna za sve posjetitelje
1/14

Uz besplatnu žičaru ovaj vikend, u subotu su na Sljemenu otvorene i staze za sanjkanje, uključujući noćno sanjkanje do 22 sata i u nedjelju do 20 sati, a u nedjelju i ponedjeljak bit će besplatno skijanje, izvijestili su iz zagrebačke Gradske uprave. Staze će biti i dodatno zasnježene, kao uvod u službeno otvorenje skijaške sezone u utorak, 23. siječnja, priopćeno je iz Grada Zagreba.

Na taj način Grad želi posjetiteljima izaći u susret s obzirom na to da je stara' trosedežnica' trajno oštećena u srpanjskom nevremenu te se ide u izgradnju nove. Posjetiteljima su na raspolaganju samo vučnice, a od staza jedino Zeleni i Bijeli spust. Žičara danas i sutra radi od 9 do 19 sati, a zadnji autobus ZET-a sa Sljemena polazi u 22:40 kod Tomislavovog doma.

VIDEO Riječki policajci zapeli u snijegu između Grobnika i Platka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije