Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Zagrebu

FOTO Banke su se već "prebacile": Na bankomatima počelo iskazivanje iznosa u kunama i eurima

Započelo je dvojno prikazivanje valuta na bankomatima
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/6
30.07.2022.
u 09:53

Na pojedinim zagrebačkim bankomatima može vidjeti ponuda i u kunama i eurima, kako bi se korisnici mogli prilagoditi na valutu koja će u Hrvatskoj uskoro biti jedina.

Pored brojke od 100 kuna piše da se radi o 13,27 kuna, kod one od 500 piše iznos od 66,36. Hrvatska od 1. siječnja 2023. godine ulazi u Eurozonu, a počelo je i dobrovoljno dvojno prikazivanje u eurima. Svoje su cijene već počeli prikazivati neki trgovački lanci, a pridružile su im se i banke. Tako se na pojedinim zagrebačkim bankomatima može vidjeti ponuda i u kunama i eurima, kako bi se korisnici mogli prilagoditi na valutu koja će u Hrvatskoj uskoro biti jedina. 

Zasad se dvojno prikazivanje može vidjeti na bankomatima Erste i Zagrebačke banke. 

29.07.2021., Zagreb - Zapocelo je dvojno prikazivanje valuta na bankomatima u EUR i KN. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije