Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadzor

Financijska još u Gradu, ako nađu prekršaj, kazna i do 2 milijuna kn

bandic
arhiva VL
22.06.2012.
u 08:00

Proračunskim nadzorom financijski inspektori utvrđuju troši li se novac iz proračuna za propisane namjene

Financijska inspekcija i dalje provjerava proračun Grada Zagreba zbog započetog uređivanja Cvjetnog trga i gradnje pothodnika te fontana pokraj Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Podsjetimo, inspekcija gradske račune “češlja” još od ponedjeljka, a u gradsku upravu došla je na temelju pritužbi Gradske skupštine.

– Proračunskim se nadzorom utvrđuje trošli li se proračunski novac Grada Zagreba za propisane namjene te jesu li za navedeno trošenje ispunjeni svi zakonom i drugim propisima ispunjeni uvjeti – stoji u odgovoru Ministarstva financija.

Ako se ustanovi da je bilo prekršaja, financijski inspektor sastavlja optužni prijedlog radi prekršaja protiv odgovorne osobe proračuna i pravne osobe, u ovom slučaju Grada Zagreba.

– Zakonom o proračunu propisane prekršajne odredbe koje sadržavaju novčane kazne za pojedine prekršaje za odgovornu osobu su od pedeset tisuća do sto tisuća kuna, a za pravnu osobu u iznosu od petsto tisuća do dva milijuna kuna – poručuju iz Ministarstva financija

Komentara 8

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
09:01 22.06.2012.

... provjeravaju ih samo zbog nekog trga i fontane a stotine drugih lopovluka od koje kakvih WC-a, priključaka za vodu, struju, nadstrešnica, nelegalnih izmjena GUP-a i tko zna čega ni zuc ... investicije na ova dva gradilišta su trn u oku struji komunista koja je protiv struje bandićevih komunista jer ne rade to oni i njihovi već on i njegovi ... Plomin i Ombla po istom scenariju na silu će se graditi no ovaj put pod patronatom onih koji se u Zg tobož bore protiv takvog načina rada ... komunistička posla sa dvostrukim kriterijima ... strava ...

Avatar ljutatrava
ljutatrava
09:16 22.06.2012.

...fontane su potrebne...dok gradonačelnik radi "ko konj" stvori se red za razgovor sa gradonačelnikom,pa dok čekaju da se imaju gdje umiti i pive ohladiti....šta košta da košta

DO
doktorica
08:08 22.06.2012.

grade fontane,a radnici Zagreba nemaju za kruh,gori su od Pompadurke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije