Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastupnici se žale

Financijska inspekcija provjerava Bandićeve projekte

milan bandić (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/4
18.06.2012.
u 11:07

Resorno ministarstvo ima legitimno pravo obaviti nadzor, a mi ćemo im ustupiti sve što im bude potrebno, kazao je gradonačelnik

Financijski nadzor nad trošenjem gradskog proračuna počeo je danas, potvrdio je to gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare održanoj uoči Gradske skupštine. Resorno ministarstvo ima legitimno pravo obaviti nadzor, a mi ćemo im ustupiti sve što im bude potrebno, kazao je gradonačelnik.

Podsjetimo, ministarstvo je nadzor poslalo u Gradsku upravu na zahtjev Gradske skupštine, a zbog obnove Cvjetnog trga i gradnje fontana ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Nastavak je to akcije zastupnika iz Gradske skupštine koji su još prošli tjedan Ministarstvu financija uputili žalbe zato što je gradonačelnik Milan Bandić počeo obnovu Cvjetnog trga i gradnju fontana iako su zastupnici te radove izbacili iz programa gradnje komunalne infrastrukture u 2012. godini.

Bandić nije htio previše komentirati dva sporna projekta, samo je rekao da Grad radi svoj posao i da ne želi biti plod špekulacija. Na konferenciji je bilo riječi i o smanjenju plaća svima koji su na gradskom budžetu.

– U tijeku je treći krug pregovora sa sindikatima, mi predlažemo ukidanje regresa, a zadnji sastanak mirenja održava se 28. lipnja kada ćemo znati jesmo li se dogovorili ili ne – kazao je pročelnik gradskog ureda za financije Slavko Koić.

Eutanazija pasa u gradskom skloništu Dumovec također je bila tema konferencije, no gradonačelnik nije htio nagađati hoće li zbog eutanazije itko biti kažnjen.

– U srijedu ćemo biti pametniji kada vidimo što se točno dogodilo i zašto su životinje eutanazirane, a onda ćemo govoriti o eventualnim sankcijama – kazao je Bandić.

>>Bandić ne smije nastaviti radove na Cvjetnom trgu

 

Komentara 16

ĆA
ćaćaća
12:10 18.06.2012.

zašto svi "zaborave" napisati" da je bandić sdp.ovac i partiski službenik?

ZA
zaginjo1971
12:19 18.06.2012.

Bolje bi bilo da su novce potrošili na rješavanje prometnih gužvi na nekoliko raskršća na Slavonskoj ( Kruge, Dukat, Čulinečka...). Kod Hypo centra u smjeru zapada ih više nema, dodatna traka 200 metara prije i iza raskršća i problem je rješen, kod Dukata su gotovi za dva dana ali ovdje se lakše lova pere.

ME
Medici
11:51 18.06.2012.

Tko normalan u ovo krizno vrijeme gradi fontane? Zašto se nije sjetio graditi nove škole, vrtiće...ako su u pitanju radovi. Ma Bandiću goni se iz ovog grada..i to s one way ticket to Remetinec. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije