Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Filozofski fakultet neće naplaćivati školarinu redovnim studentima

– Ovo je velika stvar, nisam to očekivala – rekla nam je studentica Filozofskog fakulteta
17. listopada 2011. u 16:54 9 komentara 10 prikaza
štrajk, filozofski (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras na današnjoj konferenciji za novinare koja će se održati u prostoru Vijeća fakulteta pozvat će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da ispuni svoje obveze i plati školarine za sve studente koji imaju status redovnih studenata. Odluka o tome donesena je na izvanrednoj sjednici Vijeća.

Na Filozofskom fakultetu očekuju da će ministarstvo dug prema fakultetima platiti do parlamentarnih izbora, a do tada fakultet niti neće redovnim studentima naplaćivati školarinu.

Procjenjuje se da za Filozofski fakultet mjerodavno ministarstvo mora izdvojiti pet milijuna kuna ili dvije petine dodatnih sredstava.

– Ovo je velika stvar, nisam to očekivala – rekla nam je studentica Filozofskog fakulteta i dodala da je to osobni stav.

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju
  • mlijeko:

    Zakon je to i rekao. Tko upiše redovito , ponavljam redovito godinu i redovni je student nema plaćanja školarine. Redoviti student se može biti i ponavljač i uvjetni upis i parcijala. Ali ti nemaju besplatno školovanje, a vode se kao ... prikaži još! redovni studenti. Znači onaj tko padne godinu, može se ponovno u istu godinu upisati kao redovni student. Ali tada MORA platiti školarinu, a ima pravi na iksicu i druge povlastice.

  • elfenomeno77:

    Ovo je velika stvar

  • chemica:

    Znači, veliki HDZ-ovski ministar je i opet lagao? Razlog za neplaćanje školarina nije u izostanku novog zakona koji \"garantira besplatno studiranje\", a čije donošenje navodno sprječava opozicija već u \"najobičnijem\" nedostatku novca u državnom proračunu. Malo se previše pokralo, a ... prikaži još! kao vrhunac bezobrazluka, još se pokušava svaliti krivnja na onog tko ni nije na vlasti pa samo po bolesnoj \"domoljubnoj\" logici može biti kriv. Nije upalilo ni optuživanje fakulteta da su sami krivi, ali pošto su izbori ionako pred vratima, koga više briga otkud će Milanović pronaći novce za školarine iduće godine.