Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
program za najmlađe filmoljupce

Film "Sestre i njihove supermoći" i glumica Sara Stanić otvorili šesti KinoKino Festival

Zagreb: Otvorenje dječjeg festivala Kino Kino
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
15.11.2021.
u 21:21

O najboljim filmovima 6. KinoKina odlučivat će, kao i svake godine, profesionalni i dječji žiri, dok će posjetitelji odlučivati o dobitniku nagrade publike

Dan nakon ZFF-a u Kinu Uranija na Kvatriću otvoren je i Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino koji nosi i nadimak 'mali ZFF'. 

-Čudna su vremena, ali ne znači da smo radili bez ljubavi. jako nam je drago što smo opet uživo. Družimo se u Uraniji i u Tuškanac u subotu. okosnica našeg programa su dugometražni filmovi namijenjeni djeci, a prikazat ćemo i nešto kratkometražnih te animiranih za one najmlađe u sklopu programa "moj prvi odlazak u kino"- najavila je koordinatorica Selma Mehadžić. 

U selekciji glavnog dugometražnog programa nalaze se čak četiri ostvarenja iz Skandinavije, a po broju osvojenih festivalskih nagrada ističe se norveški film Sestre i njihove supermoći, epsko putovanje dviju sestara u potrazi za ocem ozlijeđenim u planini. Istovremeno sa zagrebačkom, film iz glavnog programa, finski Još samo malo, moći će vidjeti i publika diljem Hrvatske u sklopu programa ZFF putuje.

O najboljim filmovima 6. KinoKina odlučivat će, kao i svake godine, profesionalni i dječji žiri, dok će posjetitelji odlučivati o dobitniku nagrade publike. Profesionalni žiri ove godine čine glumica Iva Babić, redatelj Saša Ban te profesorica i stručnjakinja za dječju književnost Dubravka Zima. Sve troje članova žirija kazalo nam je kako su uzbuđeni što sudjeluju u ovom jedinstvenom programu. Dječji žiri čine pak zagrebački osnovnoškolci Jan Nikola Baš, Sara Čolaković, Marta Mikac, Ursula Pavić i Rita Vukmirović.

15.11.2021., Zagreb - Otvorenje djecjeg festivala Kino Kino, u sklopu ZFF-a odrzalo se u kinu Urania. Djecji Ziri.
Foto: Igor Soban/PIXSELL
15.11.2021., Zagreb - Otvorenje djecjeg festivala Kino Kino, u sklopu ZFF-a odrzalo se u kinu Urania. Dubravka Zima, Sasa Ban i Iva Babic.
Foto: Igor Soban/PIXSELL

-Da filmovi ne ostanu samo na platnu pobrinut će se glumica Sara Stanić i Tina Tišljar koja će svaku projekciju zaokružiti uvodom u film te razgovorom nakon njega. Družimo se bez COVID potvrda jer se djeca ne moraju, no iako nosimo maske, još uvijek se možemo smijati jer se osmijeh vidi u očima- poručila je koordinatorica Kristina Crnić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije