Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev za zaštitu prava

Fičko želi otpremninu, u Holdingu misle da hoće natrag na posao

08.04.2015., Zagreb - Dejan Ficko, predsjednik Uprave Zagrebackog holdinga.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
23.07.2015.
u 09:30

Po ugovoru otpuštenima treba isplatiti 2,7 mil kuna, što im se osporava

Zahtjev za zaštitu prava koji su nedavno podnijeli bivši članovi uprave na čelu s Dejanom Fičkom, s ciljem ostvarivanja otpremnine na koju ugovorom imaju pravo – novi je razlog nadmudrivanja sada bivših zaposlenika i Holdinga.

Proceduralno očitovanje

Jedan od pravnih poteza koje su poduzeli članovi u suradnji s odvjetnicima, budući da im je Bandić naveo sedam grijeha, upravo je odaslani zahtjev, a takav dokument bio je dovoljan da ga u Holdingu tumače kao zahtjev kojim Fičko i smijenjena garnitura traži da ih se primi na posao.

– To su gluposti. Da nas je gradonačelnik htio zadržati u Holdingu ili da smo mi željeli ostati, sami bismo inicirali takve pregovore ranije – kazao nam je jedan od smijenjenih članova. Tvrdi, odaslani je zahtjev proceduralno očitovanje koje im ostavlja prostor za borbu za otpremnine koje u njihovom slučaju, po potpisanom ugovoru, trebaju biti isplaćene samo u kontekstu političke smjene, koju su između ostalog i doživjeli. Podsjetimo, na raspolaganju za konkretne i ozbiljnije poteze nisu imali ni sto dana.

U Holdingu zahtjev drugačije tumače.

– Bivši članovi uprave Dejan Fičko, Marija Cvrlje, Krešimir Kvaternik i Denis Nikola Kulišić podnijeli su zahtjev za zaštitu svojih prava tražeći pritom da im se ostvari pravo da ostanu u radnom odnosu u Zagrebačkom holdingu nakon što su opozvani iz uprave. Podneseni zahtjevi još se obrađuju, a konačna će odluka biti donesena nakon što se unutar tvrtke utvrde potrebe za djelatnicima – poručili su iz Holdinga.

Pokušaj da ih se ocrni

Takva tvrdnja za bivše članove smiješna je jer, kažu, u Holdingu im nisu ni u mogućnosti ponuditi drugo radno mjesto osim ponovno člana uprave budući da nisu potpisali ugovor o radu pa smatraju da je riječ o pokušaju da ih se ocrni kao one koji pod svaku cijenu žele ostati na gradskim jaslama. I bivši predsjednik uprave Dejan Fičko kratko je komentirao slučaj kazavši da je dopis išao kako bi se ogradili od navoda u otkaznom pismu i kako bi zaštitili svoja prava.

Komentara 6

PU
pupec2
12:26 23.07.2015.

Uhljeb.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:15 23.07.2015.

Kleptoman u odjelu.

SX
sudbina x
12:19 23.07.2015.

Uzet će on sve od Hrvatske ali ništa neće dati za nju...Tako to oni rade..!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije