Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bivši šef Fičko izgubio sudski spor za povratak na posao

Sutkinja Trgovačkog suda Beatrix Crnogorac odbacila je zahtjev bivše uprave tvrtke za povratak na posao. Tvrdili su da su politički smijenjeni, a moraju platiti i sudske troškove od 31.000 kuna
03. ožujka 2016. u 18:00 15 komentara 4062 prikaza
10.03.2015., Zagreb - U zgradi Gradske uprave odrzano je sluzbeno predstavljanje clanova nove Uprave Zagrebackog holdinga. Dejan Ficko, Marija Cvrlje, Daniela Franic, Denis Nikola Kulisic, Kresimir Kvaternik. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Trgovački sud odbacio je kao neosnovanu tužbu bivšeg predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Dejana Fička i članova uprave (Marija Cvrlje i Krešimir Kvaternik, svi slijeva nadesno na slici) koji su se žalili na ‘političku smjenu‘.

Sutkinja Beatrix Crnogorac odbacila je kao neosnovan njihov zahtjev za povratak na posao, a moraju platiti i 31.000 kuna sudskih troškova. Podsjetimo, Fičko i članovi uprave (Kvaternik, Cvrlje i Denis Nikola Kulišić koji nije podnio tužbu) izabrani su javnim natječajem 6.3.2015. za vrijeme dok je gradonačelnik Milan Bandić bio u pritvoru u Remetincu, a grad vodila njegova zamjenica Sandra Švaljek.

Nakon njihova sukoba Bandić je prvo 26.3.2015. razvlastio Švaljek nakon čega je ona dala ostavku, a potom je i 15. lipnja smijenio 'njene ljude' u Holdingu navodeći im mnoge propuste u radu.

Smijenjena uprava zatražila je pravdu na sudu smatrajući da je riječ o političkom procesu, od kojeg ih je trebala štititi klauzula u ugovoru da će u slučaju takve, političke smjene dobiti po oko 600 tisuća kuna odštete. Gradonačelnik je odbijajo platiti otpremnine po ugovoru, a oni su pravdu zatražili na sudu. 

Podsjetimo, Marija Cvrlje i Krešimir Kvaternik posao su već u srpnju našli u Hrvatskim autocestama dok je Dejan Fičko nedavno zaposlen kao direktor trgovačke djelatnosti u Narodnim novinama

psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Ikigai – razlog ili svrha, motiv zbog kojeg postojimo, a kojeg osjećaju milijuni Japanaca
ŽIVOTNI BALANS
Ikigai – japanska drevna tajna za dug i sretan život bez stresa koji bi svi trebali prakticirati
 • Avatar Drazen Klaric
  Drazen Klaric:

  Hm, za šest mjeseci nerada, - 600 000 kuna otpremnine, plus plaćice. A djeluju mi kao preprovadavači stojadina i yugića na sajmu automobila na Jakuševcu, divnom placu pokraj brda smeća.

 • Avatar Cacahuette
  Cacahuette:

  Sve profesionalci! Ovakve (uhljebe) tržište traži!

 • Deleted user:

  Sada ispada da Bandić koji je osnovao Holding, iako radi ne kao šef Holdinga nego Gradonačelnik, može mijenjati rukovodstvo istog! kakve su nam to sudske odluke? Znači, javim se na natječaj, prođem, budem direktor Holdinga i gradonačelnik koji nema veze ... prikaži još!e s mojim poslom me može smijeniti! Pa to je zakon da se rasplačeš! (da pojasnim, isto kao što Bandić ne može promijeniti niti jednog gazdu u gradu, privatnika, tako ne može promijeniti ni šefa Holdinga)! Jer za to su ljudi trebali napraviti ili veliki manjak ili kriminal! Pošto im za to nije suđeno, nego za otkaz, koji im je dala neovlaštena osoba, mislim da je sud pogriješio! Ako su za nešto krivi, treba im dokazati baš isto kao i samom Bandiću! To je valjda neka logika! Inače, ne pričam to ja, već visoki dužnosnici u Saboru, da je sudska vlast debelo korumpirana! Nije ni čudo da padaju takve presude!!!