Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Festival znanosti u Velikoj Gorici

Festival znanosti u Velikoj Gorici
11.05.2022.
u 13:09

“Vjerojatnost i statistika u doba COVID-a”, naziv je predavanja dr. sc. Borisa Čuline s kojim je na Veleučilištu Velika Gorica završio Festival znanosti kojemu se grad Velika Gorica prvi puta pridružio ove godine

Osim brojnih predavanja bilo je još niz događanja u  gradu tijekom cijeloga tjedna. U Muzeju Turopolja održana je radionica “Korak u prošlost” te je organizirana šetnja stalnim postavom Muzeja Turopolja. Turistička zajednica grada organizirala je šetnju kroz gorički centar s kostimiranim interpretatorima turopoljske kulturne baštine.

Veliki broj događanja odvijao se i u velikogoričkim srednjim školama, gdje su se srednjoškolci i njihovi nastavnici potrudili predstaviti najbolje iz njihovih redovnih i izbornih programa nastave.

U Festival znanosti bilo je uključeno nekoliko stotina srednjoškolaca i njihovih nastavnika, profesora i studenata Veleučilišta, djelatnika gradskog Muzeja i Turističke zajednice, kao i brojni Velikogoričani.

Podsjećamo da su organizatori Festivala znanosti, uz Veleučilište Veliku Goricu, bile 4  velikogoričke srednje škole (Gimnazija, Ekonomska, Srednja strukovna i Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina), Muzej Turopolja i Turistička zajednica Velike Gorice. Pokrovitelj manifestacije bio je Grad Velika Gorica.

Za koordiniranje svih događanja u gradu bila je zadužena prodekanica za znanost i kvalitetu VVG-a izv. prof. dr. sc. Sanja Kalambura.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije