Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedan 13.000 kuna

'Ferrari' među strojevima: To je 'bandićka', dobile je u Kamenskom

šivaći stroj Kamensko
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
Autor
Sandra Golemac
28.03.2014.
u 07:11

Godinu dana nakon obećanja gradonačelnik radnicama uručio ponajbolji stroj za šivanje, a jedan im je donirao i Međunarodni klub žena koje su skupile sredstva na dobrotvornom ručku.

U vrijedne ruke radnica iz Kamenskog jučer je stigla “bandićka”. Riječ je o iberdeku, odnosno jednom od tri stroja za šivanje koja im je gradonačelnik Milan Bandić obećao kupiti prije godinu dana. Ferrari među strojevima, kako ga nazivaju, vrijedan je 13 tisuća kuna.

– Neka svi političari koji će ići na izbore za Europarlament kupe po jedan šivaći stroj za ove žene umjesto da troše na plakate - poručio je gradonačelnik Bandić u prostorijama Kamenskog na Knežiji.
Osim njega, jedan je stroj jučer donirao i Međunarodni klub žena koje su sredstva skupile organizacijom dobrotvornog ručka.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

– Svaki ovaj stroj sad ima svoju zaposlenu djelatnicu koju će taj stroj sretno dovesti do mirovine. Od srca vam svima hvala – kazala je Đurđa Grozaj, predsjednica udruge Otvoreno Kamensko, te uručila zahvalnice donatorima.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Predstavila je i novi vizualni identitet udruge koji je osmislio Mladen Udovičić, mladi dizajner s Arhitektonskog fakulteta. Podsjetimo, prošle su tri godine otkako su se zaposlenice nekad najuspješnije tekstilne tvornice u Jugoslaviji okupile u udrugu Kamensko, a gradonačelnik im je jučer obećao pronaći i novi prostor za rad s obzirom na to da imaju sve više posla i narudžbi za šivanje.

>>Dvije igle i konac - novi logo radnica udruge Kamensko

>>Panker gotičar šije i volontira kod radnica iz Kamenskog

Komentara 11

Avatar Dino Francetić
Dino Francetić
08:26 28.03.2014.

Ovakav komunizam nisam videl od osnovne škole. Ovo je za krepat od smijeha. Sad nek mu dignu bistu i klanjaju do kraja života. Fucking šivaća...ej....sad su recimo na redu, igle za goblen.

DA
damirtankovic
20:18 28.03.2014.

Sigurno ju je platil iz svojega žepa, ahahahaha!!!

JA
Jajeremija
09:03 29.03.2014.

Nova izvedba Glembajevih u kojoj šivaća stiže na vrijeme. Upropasti se hrvatska firma iz uobičajenih razloga i onda za kikiriki svaki političar kupuje fotografije na kojima se pokazuje pun suosjećanja. Bonus je što kikiriki plaća našim novcem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije