Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GSV

Ferdelji: Za spas radnih mjesta ima projekata koji traže političku volju

vladimir ferdelji
01.06.2010.
u 09:52

Da se potakne proizvodnja u tvornicama solarnih elemenata i da se pritom rabi domaća energija, HEP-u trebaju dva tjedna.

Postoji niz projekata na kojima se mogu zaposliti građani a da pritom nisu potrebna ulaganja, nego samo politička volja, zaključili su na jučerašnjoj sjednici članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća.

– Primjerice, ugradnja solarnih elemenata za proizvodnju električne energije. Imamo dvije tvornice koje ih proizvode i oko 60.000 vikendica kojima se treba mijenjati krov. Potrebno je samo da HEP potpiše ugovore o preuzimanju energije od privatnika. Tako bismo dobili energiju koju sada uvozimo, a povećali bismo proizvodnju i zaposlenje u tvornicama – kazao je Vladimir Ferdelji, potpredsjednik GSV-a.

Za ostvarenje tog projekta potrebna su tek dva tjedna, koliko bi trajalo potpisivanje ugovora. U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji na kraju travnja bilo je 37.299 nezaposlenih, a od početka godine do kraja travnja zaposleno je 4317 ljudi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije