Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodjela 23. lipnja

FER u utrci za europsku nagradu: Studenti oduševili inovativnim računalnim modelom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.06.2020.
u 13:07

Kroz projekt studentice i studenti FER-a upoznali su se s problemom energetskog siromaštva i obavili energetske jednostavne preglede u više od 100 energetski siromašnih kućanstava u Zagrebu.

Projekt FER rješenja za bolju zajednicu u utrci je za nagradu Europske unije za održivu energiju, koja će se dodijeliti 23. lipnja. Na razini Europe izabrani su najuspješniji projekti za čistu, sigurnu i učinkovitu energiju, a nagrade će se dijeliti u tri kategorije: Angažman, Inovacije i Mladi. Među finalistima u kategoriji Mladi je i projekt FER rješenja za bolju zajednicu (Fair (FER) solutions for better community).

Kroz projekt studentice i studenti FER-a upoznali su se s problemom energetskog siromaštva i obavili energetske jednostavne preglede u više od 100 energetski siromašnih kućanstava u Zagrebu. Nakon pregleda, pomagali su im da identificiraju i primijene jednostavne mjere učinkovitosti u svome domu, a na temelju rezultata terenskog rada, studenti su izradili računalni model za procjenu energetskih potreba kućanstava temeljem rezultata energetskog pregleda. 

Projektom se upozorava na posljedice neprimjerenog grijanja i izolacije te nekvalitetno ugrađenih prozora koji mogu prouzrokovati nakupljanje plijesni, vlage i propuh te dovesti do pojave respiratornih bolesti i ostalih oblika oboljenja.

Pomognite da njihov rad bude prepoznat i na razini Europske unije i glasajte za projekt na poveznici .

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije