Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODIČ

Evo kamo možete ići ovaj vikend: Škoro u Roku, festival hrane u Areni...

17.02.2015., Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, Zagreb - Prvi koncert Miroslava Skore Sokak bez imena.  Photo:
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
13.11.2015.
u 13:48

Donosimo pregled događanja za 13., 14. i 15. studenog u Zagrebu

Nadolazeći vikend obiluje brojnim događanjima, a najveća gužva očekuje se na dva festivala - Festivalu hrane i vina i Zagreb Film festivalu. Odigrat će se i brojne predstave za djecu, a na Jarunu možete provjeriti i svoje zdravstveno stanje. 


1. Festival hrane i vina u Areni


Danas u 14 sati otvara se 3. Hrvatski festival hrane i vina koji će se održavati do 15. studenoga u sportskoj dvorani Arena Zagreb. Posjetiteljima će se predstaviti 300 domaćih i stranih izlagača, a moći će sudjelovati i u 34 kulinarske radionice brojnih domaćih i stranih chefova, gastro blogera, nutricionista i zaljubljenika u finu hranu i vino te degustirati brojne autohtone delicije. Festival se u petak može posjetiti do 21 sat, u subotu od 10 do 21 i u nedjelju od 10 do 20 sati. Cijena ulaznice je 30 kuna. 


2. Crvenkapica u Dubravi

U Gradskoj knjižnici u Dubravi (Avenija Dubrava 51a) u petak u 18.30 odigrat će se lutkarska predstava Crvenkapica, za djecu od dvije do šest godina. Cijena ulaznice je zapravo donacija od najmanje 15 kuna. 



3. Škoro na Slavonskoj noći u Roku


Tradicionalna Slavonska noć održat će se večeras u "Roku", a nastupa Miroslav Škoro. Cijena karte u pretprodaji je 30 kuna, a za članove Slavonske udruge studenata je 20 kuna. Ulaznice se mogu nabavi u samom klubu u Jarunskoj 5.


4. Romska glazba u Potepuhu


Večeras u 21.30 u kafiću 'Potepuh' (Trg Petrice Kerempuha) možete uživati u romskoj glazbi. Ulaz je besplatan..

5. Izraelski filmovi u kinu Europa


U kinu Europa zadnji je dan održavanja sedmog Tjedna izraelskog filma. Ulaz je besplatan a na rasporedu su od 18 sati 'Silicijski Wadi', od 20 sati 'Pored nje', od 22 sata 'Tuviansky'.


6. Filmski festival o rocku


Centar za kulturu Trešnjevka u subotu 14. studenog ugošćuje DORF - Festival dokumentarnog rock filma. Ulaz je besplatan, a prikazat će se dva filma, poljski Totart/Totart te srpski film Ljuljačka. Prikazivanje počinje u 20 sati.

7. Kako živi Antuntun


U subotu u dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete (Trg Dragutina Domjanića 6/I) u 17 sati odigrat će se predstava Kako živi Antuntun. Predstava je namijenjena djeci starijoj od četiri godine, traje 40 minuta, a ulaznice se prodaju za 20 kuna.


8. Ježeva kućica u Travnom


U Kulturnom centru Travno u subotu u 11 sati održat će se predstava 'Ježeva kućica'. Predstava je mali mjuzikl, a glazba je originalna iz audio zapisa, nastalog prije 20 godina, na kojoj su odrasle mnoge generacije. Ježeva kućica je za djecu od 3 do 10 godina, a cijena ulaznice je 25 kuna.


9. Predstave za djecu na Ribnjaku


U Centru mladih Ribnjak u subotu u 11 sati odigrat će se Šuma priča, lutkarska predstava za djecu od 1 do 7 godina, a u nedjelju u 11 i 12 sati je i ciklus "Priča mi se priča": Djed i najveća repa u svemiru. Cijena ulaznica za događanja u subotu je 25 kuna, a za nedjeljna 20 kuna.


10. Trčanje na Jarunu

Ministarstvo zdravlja u subotu od 9 do 12 sati organizira javnozdravstvenu akciju 'Izađi i hodaj', na zagrebačkom jezeru Jarun. Građanima će se besplatno mjeriti razina šećera u krvi i krvni tlak, dok će studenti Fitnes učilišta građane poučavati pravilnom hodanju. Cilj akcije je podsjetiti građane na povoljne učinke hodanja na zdravlje.



11. Počinje 13. Zagreb Film Festival


Ove subote počinje 13. Zagreb Film Festival koji traje do 22. studenog. Filmovi će se moći pogledati u kinima Europa i Tuškanac, MSU i Zagrebačkom plesnom centru, a cijene ulaznica su 15 kuna. Program počinje u Kinu Europa u subotu u 20 sati danskim filmom 'Ovnovi', a nakon njega će se prikazati film 'Zagreb'. Riječ je o filmskoj razglednici Zagreba iz 1911. godine koji je snimila talijanska tvrtka Cines 18. kolovoza 1911. godine.



12. Artionica za male i velike

Galerija Klovićevi dvori u subotu organizira likovnu radionicu - artionicu za male i velike. Radionica za djecu od 5 do 12 godine je od 11 do 12.30 sati, a za tinejdžere od 13 do 14.30 sati. Cijena po osobi je 20 kuna, a najave se primaju na e-mail artionica@gkd.hr.

>> Nakon šest godina Tony Cetinski ponovo u zagrebačkoj Areni!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije