Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rješenje?

Evo kako rade susjedi: U Mariboru zabranjuju parkiranje u centru

Milan Bandić i Andrej Fištravec
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
03.04.2014.
u 12:20

Na sastanku zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i mariborskog kolege Andreja Fištraveca spomenut je i model naplate parkiranja

Započela je jeftinija naplata parkiranja, ali i u nekim ulicama u kojima se dosad nije plaćalo. Za razliku od Zagreba, Maribor se bavi drugim strategijama.

Naime, vlasti imaju namjeru u ovom slovenskom gradu minimalizirati korištenje automobila i parkirnih mjesta.

– Mi se sada zalažemo za izbacivanje parkiranja iz centra grada, odnosno potpunu zabranu. Provodimo projekt pješačke zone, a prošle godine izradili smo strategiju razvoja trajne mobilnosti – kazao je mariborski gradonačelnik Andrej Fištravec koji se jučer našao s gradonačelnikom Milanom Bandićem u palači Dverce.

Slovenci namjeravaju izjednačiti broj pješaka, biciklista, vozača i korisnika javnog prijevoza.

– Sve skupine brojat će po jednu četvrtinu – dodao je Fištravec. Uskoro će i u Mariboru uvest park and ride sustav, koji se, za razliku od zagrebačkog, u Ljubljani pokazao kao dobro prometno rješenje pa su snižene i cijene javnog prijevoza.

>>Stanari Bruxellesa besplatno parkiraju u svojoj ulici i općini

Komentara 3

CH
chemica
12:41 03.04.2014.

Park and ride u Zagrebu? Nije se pokazao kao dobro rješenje? Zar uopće postoji? Ne treba pretjerivati. Bandiću i njegovim "stručnjacima" je bilo lakše uvesti naplatu parkiranja svima i svugdje nego izgraditi nove besplatne parkinge da ljudi imaju gdje parkirati. Eto, ono kod okretišta u Dubravi je bila dobra "predbandićevska" ideja, samo što se tamo može naći slobodno mjesto tek negdje iza ponoći. Uokolo sve puno livada tako da je uistinu ogrooooman problem naštancati još stotinjak parkirnih mjesta. A do tramvaja i autobusa ti samo treba prijeći cestu. Očigledno, za Bandićevce nema teže misije od toga da napokon naprave nešto dobro za ovaj grad kojeg su poodavno uništili.

Avatar tajar
tajar
19:11 03.04.2014.

Slovenija je mala zemlja i moraju samo paziti da prilikom parkiranja ne pređu "meju"!

Avatar dr. Evil
dr. Evil
15:21 03.04.2014.

ovi su još luđi od bandića, eto da ga pohvalim malo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije