Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI ČARDAK

Evo kako Josip Slanec izrađuje makete, iste kao i originali

Josip Slanec
Screenshot Youtube
20.05.2014.
u 21:46

Zaustavio se u Donjem Dragonošcu kraj bajkovitog čardaka jer ga je poželio u svojoj kolekciji

Maketar Josip Slanec iz Hrašća u potrazi je za novom idejom, pišu Kronike Velike Gorice. Zaustavio se u Donjem Dragonošcu kraj bajkovitog čardaka jer ga je poželio u svojoj kolekciji.

- Ja se sjećam kad je rađen taj čardak i meni je došla želja da ga uskoro počnem graditi kao svoju maketu. Izabrao sam njega zato što ga znam od ranije. Nekad sam dosta putovao za Sisak. Bio je smješten u mjestu Dužica i u njemu se održavala nastava. Kupljen je i preseljen u svom izvornom stanju – priča nam ovaj zaljubljenik u makete.

Ali da čardak postane maketa, dugačak je put. Nakon pregleda terena slijedi fotografiranje svakog djelića drvenog zdanja.

 

- Plan mi je snimiti svaki dio čardaka. Najprije izdaleka da ga vidim čitavog, a onda ću fotografirati i njegove sve četiri strane. Zatim ću zabilježiti sve elemente. Od stepenica, ograde, prozora, do rezbarenih stupova. Načinit ću oko 50 fotografija, koje ću zatim povećati – opisao je Slanec ispred čardaka.

Tek tada može početi gradnja novog čardaka, koji će izgledati potpuno isto kao i ovaj u Donjem Dragonošcu, ali znatno smanjen. Bit će metar i 10 centimetara visok, a dugačak metar i 30 centimetara.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

>> Umirovljenik iz Svete Nedelje već 50 godina izrađuje makete plovila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije