Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Evo kako će izgledati moderni europski centar za razvoj poduzetnika

Gradnja bi trebala početi u prosincu, a zgrada bi trebala biti gotova 2016. Vrijednost projekta je 181,5 milijuna kuna bez PDV-a, a sufinancira se novce EU
09. studenoga 2014. u 09:00 8 komentara 5237 prikaza
centar Kajzerica
Foto: SEECEL
Pogledajte galeriju 1/2

Aleja Radoslava Cimermana na Kajzerici adresa je budućega Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja Jugoistočne Europe (SEECEL).

Novi, moderni centar koji će između ostalog imati i prostore za treninge, smještajne kapacitete za polaznike i inovativni park sufinanciran je novcem Europske unije, a rezultat je suradnje Ministarstva poduzetništva i obrta, Europske komisije te SEECEL-a u području učenja za poduzetništvo, s ciljem rasta i razvoja regionalnih ekonomija u području poduzetništva.

Nova zgrada tako će biti građena na pet katova, a osim uredskih prostora bit će i dio za razmjenu znanja, ugostiteljski i servisni dio, garaža ali i uređeni vanjski prostori.

Zgrada bi se trebala početi graditi početkom prosinca, dok se završetak radova očekuje u 2016.. Procijenjena vrijednost cijele investicije iznosi 181.500.000 kuna bez uračunatog PDV-a.

– Novi će centar djelovati kao stručna pomoć i podrška u razvoju politika i njihovih koncepata za zemlje kandidatkinje i pretpristupnice EU. Sve će se temeljiti na suradnji svih partnera, vlada zemalja jugoistočne Europe, privatnog sektora, nevladinih organizacija i civilnih grupa. SEECEL želi znanja, stručnost, mreže stručnjaka i dostignuća otvoriti prema globalnoj zajednici stručnjaka, u smislu razvoja politika i u razvoju provedbenih modela učenja za poduzetništvo– poručili su iz Ministarstva poduzetništva i obrta.

Dugoročni cilj Regionalnog centra, kako su poručili u Ministarstvu, jest postati europski centar za razvoj poduzetničkih kompetencija i konkurentnosti. Autor urbanističko-arhitektonskog rješenja centra je Igor Franić koji je za pobjedu na natječaju nagrađen sa 120 tisuća kuna.

Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar suludisumar
  suludisumar:

  Hm, to bude novi Remetinec? Sada je većina "poduzetnika" tamo, pa im je valjda pretijesno.

 • doktorica:

  ima dosta praznih stanova-čemu zgrada?!da bi se opet uhljebila administracija?!Poduzetnicima treba novac da bi počeli,treba im tržište,veće slobode i manji porezi!!!!!!

 • autoritet:

  Koja ružna arhitektura!