Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Euroskeptici: Sumnjamo da general Gotovina podupire EU

Predstavnici "Pokreta za Hrvatsku – ne u EU" iznijeli su sumnju u izjavu generala Ante Gotovine o potpori članstvu u EU koja se vrtjela u elektroničkim medijima uoči referenduma
23. siječnja 2012. u 13:39 69 komentara 4 prikaza
Kristina Čurković (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Poručujući hrvatskoj javnosti da nije sve gotovo oko pitanja ulaska u Europsku uniju, predstavnici "Pokreta za Hrvatsku –  ne u EU" održali su konferenciju za novinare osvrćući se na rezultate netom održanog referenduma.

– Dobro je što sile propagande i psihološke operacije nisu uspjele u svojoj namjeri pa gotovo 650 tisuća građana nije izašlo na referendum te se birači nisu dali uvjeriti u priču o Europskoj uniji – poručio je na konferenciji Marko Francišković, koji je u subotnjem naguravanju euroskeptika s policijom na središnjem zagrebačkom trgu ozlijeđen i priveden.

Njegov kolega po nepovjerenju u Europsku uniju Dražen Keleminec, ujedno predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava, pozvao je hrvatske građane koji ne priznaju EU da budu spremni na borbu.

– Organizirat ćemo masovne prosvjede u zemlji – najavio je Keleminec ističući da je 35 posto građana koji su se izjasnili protiv EU nezanemariv postotak.

Predstavnici "Pokreta za Hrvatsku – ne u EU" iznijeli su sumnju u iskrenost vlasti vezano uz promociju ulaska u Europsku uniju, pa tako sumnjaju i u izjavu generala Ante Gotovine o potpori članstvu u EU koja se vrtjela u elektroničkim medijima uoči referenduma.

– Ni njegov rođeni brat Boro ne vjeruje da je general Gotovina dao takvu izjavu, a ni mi. Vlast sve to izmišlja – poručili su.

SUZANA KAČIĆ BARTULOVIĆ
Skandal u splitskoj školi: SDP-ovka pozirala s pištoljem, roditelji zgroženi, reagirao i Fuchs
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
  • Rambo,:

    kakve veze ima za što je....Gotovina ???

  • -obrisani-:

    Vjerovali,nevjerovali,ko vas jebe.

  • Rambo,:

    a Glavaš.....a Njorac....a Merčep.....a Vekić....a Markač....kaj s njima ????