Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivost

Europska noć šišmiša i ove godine na Medvednici

sismisi
Dragutin Šantoši/Pixsell
21.08.2012.
u 15:11

Organizatori su osigurali besplatan ulaz u špilju Veternicu, a prvi obilazak staništa šišmiša počinje u 11 sati, nakon čega će se ista ruta ponavljati svakih sat vremena.

Europska noć šišmiša i ove godine tradicionalno će se proslaviti u Parku prirode Medvednica u subotu, a sve posjetitelje koji se odluče na posjet prirodi čeka niz zanimljivosti. Organizatori su osigurali besplatan ulaz u špilju Veternicu, a prvi obilazak staništa šišmiša počinje u 11 sati, nakon čega će se ista ruta ponavljati svakih sat vremena.

Uz obilazak Veternice koji traje do 17 sati organizirano je i predstavljanje udruga koje se bave istraživanjem i zaštitom šišmiša, a kojima će posjetitelji moći postaviti razna pitanja vezana za ove jedinstvene životinje. Organizirane su i brojne edukativne radionice za najmlađe, a događanje će se održati pored planinarskog doma Glavica.

Komentara 2

VI
Vito
07:26 22.08.2012.

Europska noć šišmiša i ove godine na Medvednici Zašto neće biti i po drugim europskim gradovima? Zašto ne negdje drugdje gdje ima jednako toliko šišmiša, a nije Medvednica? Pročitajte naslov pa razmislite je li stvarno to jedini način opisa najaveave obilježavanja tog dana?

VI
Vito
07:30 22.08.2012.

prvi obilazak staništa šišmiša počinje u 11 sati Da, kad oni spavaju... Tako ih je lakše uznemiriti... Uz ove vručine dobro je osvježiti se u Veternici, samo mi nije jasno zašto zaštićenu vrstu moramo uznemiravati punih sedam sati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije