Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čička Poljana

Europarlamentarci: Povucite sredstva iz Europskog fonda solidarnosti

Foto: Kronike VG
25.02.2014.
u 18:41

Obišli su poplavljeno područje Čičke Poljane i susreli se s predstavnicima Stožera za zaštitu i spašavanje

Hrvatski europarlamentarci Ivana Maletić i Andrej Plenković bili su gosti Velikogoričkog europskog foruma “Izazovi Europske unije” održanog proteklog vikenda u Velikoj Gorici. Obišli su poplavljeno područje Čičke Poljane i susreli se s predstavnicima Stožera za zaštitu i spašavanje, javljaju Kronike Velike Gorice. Istaknuli su kako je važno na vrijeme predati dokumentaciju za povlačenje sredstava iz Europskog fonda solidarnosti koji je namijenjen državama članicama pogođenim prirodnim katastrofama.

Na svom predavanju o proračunu, mjeri za smanjenje deficita i mogućnosti financiranja iz Europskih fondova, Ivana Maletić je istaknula kako Velika Gorica u svom razvojnom programu “Gorica 2020″ ima dosta projekata raspoloživih za financiranje iz europskih fondova.

Maletić je izdvojila poticanje korištenja solarne energije, plinofikaciju, obnovu i izgradnju vodoopskrbnog sustava, proizvodnju zdrave hrane, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza te internetizaciju i digitalizaciju grada i gradskih ustanova kroz projekt “e-Gorica“.

– “Gorica 2020″ najbolji je razvojni program koji sam imala priliku vidjeti na razini nekog od hrvatskih gradova – istaknula je europarlamentarka.

Andrej Plenković u svom predavanju posebno se osvrnuo na Europski parlament i njegovo značenje za Hrvatsku u Europskoj uniji te predstojeće izbore za Europski parlament.

>> Pogledajte Čičku Poljanu iz zraka, pod vodom već 13 dana. Ima li rješenja?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije