Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Etlinger, Glavašević, Maras, Ostojić, Kolarić... tko će od njih voditi SDP u Zagrebu

Zagrebački SDP svoju će novu šansu ili zgrabiti ili na jesen potpuno zgaziti. T
13. srpnja 2017. u 15:42 6 komentara 1025 prikaza
Dominik Etlinger predstavio kandidaturu za predsjednika GO SDP-a
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Tada, naime, biraju novog šefa najveće stranačke organizacije – one u Zagrebu.

SDP na koljenima Puhovski: SDP se pod hitno mora radikalizirati i učiniti veliki zaokret ulijevo ili ga neće biti

I nije im ta nova prilika ključna i nužna samo za političku scenu u metropoli – dapače rezultat tih unutarstranačkih izbora imat će znatno veći odjek. I to isključivo i samo bude li među socijaldemokratima razboritosti, i to one koja podrazumijeva nužno ostavljanje ega i privatnih nesuglasica po strani.

Nije SDP-ovcima preostao drugi način da sa sebe speru etiketu pasivne oporbe koju su nadjačali ne samo nestranački političari koji su se izborili za mjesta u Skupštini, nego i oni koji su se prvi put kandidirali na posljednjim lokalnim izborima. Moraju priznati, Zagreb su počeli gubiti prije nekoliko godina – kada je ulogu šefa imao Davor Bernardić.

Nedorastao da Bandića pritisne ili ga barem u žestokoj raspravi nadjača, držeći se kao šef zagrebačke organizacije, znaju to pratitelji sjednica Skupština, s tek nekoliko jednih te istih rečenica koje je ponavljao iz mjeseca u mjesec – u svakom novom terminu sjednice. Sada je nova šansa – a među kandidatima za tu utrku, uz Dominika Etlingera koji je kandidaturu prvi javno obznanio, spominju se Aleksandra Kolarić, Gordan Maras, Bojan Glavašević i Rajko Ostojić.

Pet imena s pet različitih dosadašnjih ostvarenih rezultata, među njima samo jedan kandidat – koji ima sve argumente da ostalima dobaci: “On jest zagrebački dečko s dobrim rezultatima i karijerom u gradskoj političkoj sceni”. No to nikako ne diskreditira ni Ostojića, ni Kolarić, ni Glavaševića, ni Marasa – dapače, svi su se oni više ili manje dokazivali na nacionalnoj političkoj sceni. S

ada je na članovima stranke da dobro odvagnu tko im od potencijalnih kandidata ima kakve ambicije. One krajnje naravno – tko doista želi, može i zaslužuje biti šef zagrebačkog SDP-a, a kome je to stepenica da zasjedne u glavni šefovski stolac stranke. I smijeni Bernardića.

Dominik Etlinger Gradska skupština Etlinger: Zagreb je od danas talac dvoje ljudi Mišo Krstičević nova je zvijezda SDP-a SDP i Most domoljubne su stranke. HDZ je to najmanje andrej plenković Novi CRO Demoskop HDZ-u nije naštetila koalicija sa HNS-om, raste mu rejting
PREVENCIJA
Brzi test na koronu još ne stiže, ali klasični su testovi pouzdaniji: 'Evo gdje ih naći'
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Deleted user:

    Nije bitno tko će voditi već kada će se iz partije promjeniti u hrvatsku stranku? Dok se ne riješe tereta SKH građani ju neće doživljavati kao nešto prihvatljivo već kao samo kao ostatak tužne socijalističke ere.

  • kacavenda:

    Nebitno, raspad neminovan

  • prarvat:

    kolarić