Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi u politiku

Estrada u politici – HSLS odabrao Đelu Hadžiselimovića

đelo hadžiselimović
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/6
30.04.2013.
u 08:37

Gradonačelnik Bandić u četvrti Donji grad angažirao je pak pjevačicu Sandru Bagarić

Davor Štern, Sandra Bagarić, Slaven Knezović, Dželal (Đelo) Hadžiselimović i Željko Sačić dio su poznatih osoba kojima će političke stranke i kandidati pokušati pridobiti povjerenje Zagrepčana na izborima 19. svibnja. Baš oni nalaze se na stranačkim listama za Vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore. No, poznati na listama za Skupštinu još nisu poznati.

Pjevačice, glumci...

Jedini je svoju listu otkrio Vladimir Ferdelji na kojoj će se uz njega naći i Darinko Kosor, Nenad Matić te predsjednik Obrtničke komore Ivan Obad. Iz SDP-a, HDZ-a te od gradonačelnika Milana Bandića saznajemo da će to učiniti u posljednji čas, 2. svibnja. 

– Imena smo dogovorili, no gradonačelnik odlučuje o pozicioniranju. Birali smo ljude s ogromnim iskustvom koji su se već dokazali na svom polju djelovanja i poznati su javnosti – kazala je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika. Poznate osobe Bandić je već angažirao i u nižim tijelima vlasti pa će tako operna pjevačica Sandra Bagarić voditi njegovu listu za Vijeće četvrti Donji grad. U istoj četvrti HDZ će voditi kandidatkinja za gradonačelnicu Margareta Mađerić, dok će glasove SDP-u pokušati donijeti novo lice, Željko Kvesić. Na još nižoj grani vlasti HDZ će u jednom mjesnom odboru predstavljati njegov član, glumac Slaven Knezović, a Bandića glumica Kostadinka Velkovska te obrtnica Josipa Cahun Szekely. Popularni Đelo Hadžiselimović u jednom mjesnom odboru predstavljat će svoj HSLS, a umirovljeni general Željko Sačić HSP. Zanimljivo je da se ime Milana Bandića nigdje ne spominje pa se njegovi kandidati nalaze pod imenom Kandidacijska lista grupe birača. Na Jakuševcu se nalaze dvije nezavisne liste. Jednu vodi Ratko Bedeković, sadašnji nezavisni predsjednik mjesnog odbora, koji je često napadao Bandića, a drugu manje poznata Renata Bedeković. 

Napadao, a sad ga brani 

Iako se Bedeković sve češće može vidjeti na skupovima uz Milana Bandića i javno ga brani na temu odlagališta otpada, negira da vodi Bandićevu listu. Za razliku od Bandića, stranke SDP, HDZ, koalicija HSLS, HSS i Zelena lista te Laburisti na svoje su liste stavili stranačke kandidate, jer kako kažu, ne žele estradizaciju izbora.

>>Davor Štern, bivši HDZ-ov ministar, kandidat je na listi Milana Bandića

>>Sandra ide za vijećnicu, a Barbara Rocco i Draganja za dožupane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije