Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.07.2017. u 15:59

Bruna Esih članica je Odbora za poljoprivredu, a Ana Lederer Odbora za zaštitu okoliša

Moćna su gomilica i to znaju. Od 51 zastupnika u Skupštini, njih je samo pet, ali Neovisni za Hrvatsku to su itekako dobro iskoristili. Već za nešto više od mjesec dana dobit će Trg Republike Hrvatske na mjestu bivšega Trga maršala Tita, a vrlo su se dobro smjestili i u 14 od 20 skupštinskih odbora.

Tomislav Jonjić u pet je njih, Krešimir Kartelo u četiri, a Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Ana Lederer u dva. Nisu, međutim, sjeli samo na mjesta članova, već na samo čelo radnih tijela. Točnije, Hasanbegović će u sljedeće četiri godine biti glavno lice Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova, Bruna Esih Odbora za obrazovanje i sport, Jonjić Odbora za prostorno uređenje, a Kartelo Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju.

Ana Lederer, za razliku od kolega, neće biti predsjednica, a iako se očekivalo da će se angažirati u Odboru za kulturu, budući da je riječ o teatrologinji i publicistici, a i prvoj intendantici HNK, ona će svoje odluke donositi u odborima za zaštitu okoliša te za socijalnu skrb. Isto će tako, zanimljivo, Bruna Esih, koja je diplomirala filozofiju i kroatologiju, sjediti i u Odboru za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

Najstručniji od njih svakako se čini odvjetnik Tomislav Jonjić koji će osim u odboru na čijem je čelu aktivan biti i u odborima za zdravstvo, imenovanje naselja, ulica i trgova, za Statut, Poslovnik i propise te za kontrolu. Ali raznovrsnost je vrlina, rekli bi mnogi, pa će tako i Neovisni u četiri predstojeće godine naučiti sve o poljima s kojima se dosad možda i nisu susretali.

A priznati im se treba, o pozicijama u odborima dobro su pregovarali, što nije ni čudno, s obzirom na to da nikomu kune tako dobro ne dođu kao posve novoj stranci. A, naravno, svaki dolazak na sjednicu odbora nije novčano uzaludan. Pripaziti bi se skupštinske petorke, međutim, eventualno trebao gradonačelnik jer tvrdi kao što su bili na inzistiranju prikupljanja 26 potpisa za preimenovanje trga, mogli bi biti i oko još ponekih odluka.

Komentara 30

AR
anica.rendulic
22:11 13.07.2017.

d a v c r o, eno tamo u Beogradu na Dedinju leži vam nepomični slavni otac, koji više zaslužuje da ga okružite komunističkim kur.ima

AR
anica.rendulic
23:08 13.07.2017.

d a v c r o, Titov grob u Beogradu na Dedinju ima više potrebe i treba ga redovito okružiti komunističkim kur.ima - da mu cvijeće ne ugine.

AR
anica.rendulic
22:59 13.07.2017.

d a v c r o, Titov grob na Dedinju ima više potrebe i trebalo bi redovito okružiti komunističkim kur.ima - da mu cvijeće ne ugine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije