Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novih 30 vozila

Električne trokolice olakšat će im posao, dobro idu uzbrdo

Zagreb: Predstavljene nove električne trokolice podružnice Čistoća
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
08.10.2020.
u 16:59

Na Trgu bana Jelačića predstavljena su nova, moderna vozila na tri kotača. Riječ je o inovaciji tvrtke Viking.

Čuvarima čistoće zagrebačkih ulica od sada će svakodnevni posao biti olakšan zahvaljujući novim, električnim trokolicama koje su u četvrtak predstavljene na Trgu bana Jelačića. Trideset modernih vozila novo je pojačanje za Čistoćin vozni park na tri kotača koji je do sada brojao 296 mehaničkih trokolica.

-Električne će trokolice omogućiti našim zaposlenicima brže i jednostavnije kretanje pa će se manje umarati na terenu - kazao je šef Čistoće Josip Leko naglasivši kako se radi o hrvatskom proizvodu, inovaciji koju je razvila zagrebačka tvrtka Viking.

08.10.2020., Zagreb - Trg bana Josipa Jelacica. Predstavljanje novih elektricnih trokolice podruznice Cistoca Zagrebackog holdinga d.o.o. Predstavljanju je prisustvovao gradonacelnik Milan Bandic zajedno s predstavnicima Zagrebackog holdinga i suradnicima. Radi se o 30 novih elektricnih trokolica koje ce se testirati tijekom godine na razlicitim operativnim zadacima i u svim radnim uvjeti. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

-Dizajnirane su tako da lakše savladavaju uspone. Djelatnici Čistoće kažu da su trokolice super, jednostavne za upravljanje, idu uz brijeg i niz brijeg lako. Poslali smo i u Dubrovnik dvije na probu, nadamo se i većem interesu - dodao je Robert Vlašić, direktor tvrtke Viking koji će krajem studenog predstaviti svoj proizvod na najvećem biciklističkom sajmu u Europi, Eurobike u njemačkom Friedrichshafenu. 

Najboljima medalja

Na predstavljanje trokolica svratio je gradonačelnik Milan Bandić koji ih ovoga puta nije sam isprobao, već je s radnicima Čistoće nakon predstavljanja samo popio kavu. 

-Ovo je bila moja ideja, pun sam ideja. Neke uspijem realizirati, neke ne - kazao je gradonačelnik te najavio da će deset najboljih čistača za Božić biti nagrađeno Medaljom grada Zagreba. 

-Treba nagraditi one koji su na ulici više nego ja. Moramo uvesti sustav nagrađivanja jer ovi vrijedni ljudi rade po kiši, suncu i snijegu kako bi Zagreb ostao najčišći grad u Europi - kazao je gradonačelnik. 

Električna trokolica nastala je kao kompromis teretnog i ekološkog vozila, a idealna je za prijevoz kante sa sitnim otpadom po frekventnim gradskim ulicama u kratkom vremenu, ističe se. Imaju snagu jednog kilovata, nakon punjenja mogu izdržati šest sati vožnje, a nosivost im je do 500 kilograma.
 

Komentara 3

NE
nečešrazbojniče
19:55 08.10.2020.

Najčišći grad? Pa do kada će nas ovaj vrijeđati i smijati se u lice?

SA
samoborka
20:29 08.10.2020.

Za probijanje po nikada prljavijem Zagrebu trebaju ralice, a ne ti biciklići.

TR
trieste
23:08 08.10.2020.

dali ce imati parking ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije